AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Φεβ 2016

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Νυχτερινές επιχειρήσεις διάσωσης προσφύγων στη Σάμο!


Σε τρεις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης προσφύγων και αλλοδαπών συμμετείχαν μέσα σε μία εβδομάδα μέλη του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου!

Στην πρώτη επιχείρηση, στις 23:12 το βράδυ της Τρίτης, ο Σύλλογος Αυτοδυτών κλήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου να συνδράμει δια θαλάσσης στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης 120 προσφύγων – μεταναστών στις περιοχές Κλίμα, Μιρτζίκι έως και την Ψιλή Άμμο. Με το σκάφος "Γοργώ" που διαθέτει ο σύλλογος ερευνήθηκε πολλαπλές φορές όλη η ακτογραμμή, έως ότου επιβεβαιώθηκε πως όλοι είχαν απεγκλωβιστεί από τους άνδρες της Πυροσβεστική Υπηρεσίας.

Στη δεύτερη επιχείρηση, στις 23:20 το βράδυ της Τετάρτης, ο Σύλλογος Αυτοδυτών κλήθηκε από τη Πυροσβεστική Υπηρεσία να επιχειρήσει δια θαλάσσης στη περιοχή του ακρωτηρίου Γάτος για τη διάσωση 10 προσφύγων – μεταναστών. Με το σκάφος "Γοργώ", τέσσερις αυτοδύτες απέπλευσαν από το λιμάνι Μαλαγαρίου και έφτασαν στο ακρωτήριο, όπου εντόπισαν σε πρώτη φάση 4 ακυβέρνητες βάρκες και σε ύψωμα την ομάδα των προσφύγων – μεταναστών. Με μια ανθρώπινη αλυσίδα, απεγκλώβισαν τα 10 άτομα και τα αποβίβασαν με ασφάλεια στην παραλία "Σιδεράς", όπου και τους περίμενε όχημα της αστυνομίας.

Στην τρίτη επιχείρηση, στη 01:20 π.μ του Σαββάτου, ο Σύλλογος Αυτοδυτών κλήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία να επιχειρήσει δια θαλάσσης στην περιοχή του ακρωτηρίου Γάτος για τη διάσωση 17 προσφύγων – μεταναστών. Με το σκάφος "Γοργώ", τέσσερις αυτοδύτες απέπλευσαν από το λιμάνι Μαλαγαρίου και έφτασαν στο ακρωτήριο, όπου εντόπισαν κοντά στην ακτογραμμή την ομάδα των προσφύγων – μεταναστών, οικογένειες εμφανώς εξαντλημένες με μικρά παιδιά, μωρά και μια έγκυο γυναίκα. Με μια ανθρώπινη αλυσίδα, απεγκλώβισαν τα 17 άτομα και τα αποβίβασαν με ασφάλεια στο Σιδερά όπου και τους περίμενε όχημα της αστυνομίας.

Οι επιχειρήσεις έγιναν σε συντονισμό με το κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, ενώ στις δυο τελευταίες κατασβέστηκαν και οι φωτιές που είχαν ανάψει οι πρόσφυγες.

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις τρεις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης!