AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Απρ 2016

Η ΝΟ.Δ.Ε της Ν.Δ Σάμου για την Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών


Ανακοίνωση σχετικά με το νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, που αφορά και στο μέλλον της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου (Ε.Ο.Σ.Σ), εξέδωσε η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή (ΝΟ.Δ.Ε) της Ν.Δ στη Σάμο.

Όπως αναφέρεται σε αυτήν, "αφού με το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό-φορολογικό 'εξαφανίζουν' ό,τι απέμεινε όρθιο από τον ιδιωτικό τομέα, την επιχειρηματικότητα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τώρα θέλουν να βάλουν 'ταφόπλακα' και στον πρωτογενή τομέα. 

Μετά τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης για το κρασί, στο νομοσχέδιο 'Αγροτικοί συνεταιρισμοί, μορφές συλλογικής οργάνωσης του αγροτικού χώρου και άλλες διατάξεις' ανοίγουν την πόρτα για την κατάργηση της αναγκαστικότητας. Δίνουν δηλαδή τη χαριστική βολή στους αμπελουργούς της Σάμου.
 

Η ΝΟ.Δ.Ε είχε και έχει ξεκάθαρη θέση πάνω στο ζήτημα και την επαναλαμβάνουμε προς αποφυγή κάθε παρεξηγήσεως: Ζητούμε την απόσυρση του άρθρου 32 που δίνει το δικαίωμα στην κυβέρνηση, οποιαδήποτε στιγμή, να μετατρέψει τους αναγκαστικούς συνεταιρισμούς σε κανονικούς και μάλιστα χωρίς καμία διαβούλευση".

"Αντί να προβαίνουν σε τέτοιου είδους ενέργειες, οφείλουν να σκύψουν πάνω στον αγροτικό κόσμο και τα αγροτικά προϊόντα υψηλής ποιότητας και να συνδράμουν τους αγρότες στη βελτίωση της παραγωγής και στην ανταγωνιστικότητα των μοναδικών μας προϊόντων όπως είναι και τα κρασιά της Σάμου. Αντ' αυτού 'εξαφανίζουν' τον αγροτικό τομέα με συνοπτικές διαδικασίες" καταλήγει η ΝΟ.Δ.Ε Ν.Δ Σάμου.