AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Απρ 2016

Αντιδρούν στην τροπολογία Καμμένου οι ΝΟ.Δ.Ε Ν.Δ του Β.Α Αιγαίου


Κοινή ανακοίνωση με αφορμή την τροπολογία του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, "που κατατέθηκε την τελευταία στιγμή στην Ολομέλεια της Βουλής χωρίς διαβούλευση και επεξεργασία από την αρμόδια επιτροπή και ψηφίστηκε από τη συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ" εξέδωσαν οι Νομαρχιακές Διοικούσες Επιτροπές της ΝΔ σε Σάμο, Λέσβο και Χίο. Όπως υποστηρίζουν, αυτή δίνει τη δυνατότητα στον υπουργό να συνάπτει με τρίτους συμβάσεις που αφορούν σε εκτέλεση έργων, παροχή υπηρεσιών, προμήθεια αγαθών (στέγαση, σίτιση, υγειονομική περίθαλψη, μεταφορά μεταναστών και προσφύγων κλπ) κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης της ελληνικής νομοθεσίας, "δηλαδή χωρίς καν πρόχειρο διαγωνισμό για να καλύψει έτσι κατεπείγουσες ανάγκες των προσφύγων και μεταναστών".

Σε αυτήν αναφέρεται ότι είναι "περιττό να αναφέρουμε ότι τα χρήματα που απαιτούνται  για τις παραπάνω 'απρόβλεπτες και κατεπείγουσες δαπάνες' προέρχονται από τον τακτικό προϋπολογισμό, δηλαδή από χρήματα που προκύπτουν από τον Φ.Π.Α, τον ΕΝ.Φ.Ι.Α ή ενδεχομένως από τις περικοπές μισθών και συντάξεων των Ελλήνων φορολογουμένων. Με απλά λόγια απ' την τσέπη μας. Από την τσέπη εκείνη δηλαδή που πρέπει ταυτόχρονα να καλύψει ανάγκες υγείας, παιδείας, επιδόματα ανεργίας, μισθούς, συντάξεις, υποχρεώσεις του δημοσίου προς τους προμηθευτές του, επιστροφές Φ.Π.Α κλπ.

Ας υποθέσουμε ότι είμαστε υποχρεωμένοι είτε  ως κράτος, είτε  λόγω των συμφωνιών που υπέγραψε ο κύριος Τσίπρας,  να ξοδέψουμε  χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού  για να  καλύψουμε, έστω και από το υστέρημά του κράτους,  τις παραπάνω 'κατεπείγουσες ανάγκες'  των μεταναστών και των προσφύγων.

Λογικό δεν είναι τα χρήματα αυτά να ενισχύσουν τις οικονομίες των τοπικών κοινωνιών που σήκωσαν και σηκώνουν το βάρος των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών; Να πέσουν με απλά λόγια μέσα στην αγορά της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου, της Ικαρίας και των λοιπών νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, που βλέπουν τον τουρισμό για φέτος  να εξαφανίζεται ως παράπλευρη απώλεια της πολιτικής  των 'ανοικτών συνόρων';

Λογικό δεν είναι η τροπολογία που ψηφίστηκε από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης  ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ να αναγράφει ρητά ότι τα  χρήματα που θα ξοδευτούν για τις ανάγκες των προσφύγων και μεταναστών πρέπει να πέσουν κατά προτεραιότητα στις  τοπικές κοινωνίες των παραπάνω νησιών, ώστε να περιοριστούν οι αυθαιρεσίες του κυρίου Καμμένου, ο οποίος ανέθεσε την σίτιση των μεταναστών και των προσφύγων σε  εταιρεία των Αθηνών; (άραγε με ποια κριτήρια και με ποιους όρους;).

Λογικό δεν είναι οι τρεις βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Γιώργος Πάλλης (Ν. Λέσβου), Ανδρέας Μιχαηλίδης (Ν. Χίου) και Δημήτρης Σεβαστάκης (Ν. Σάμου), αντί να υποβάλουν όψιμα ερωτήσεις στον κύριο Καμμένο, αντιπολιτευόμενοι τον εαυτό τους, να είχαν μπλοκάρει ή τροποποιήσει κατάλληλα την παραπάνω τροπολογία προς όφελος των τοπικών κοινωνιών;

Πού πήγαν οι κορώνες του πάλαι ποτέ ΣΥ.ΡΙΖ.Α, του οποίου το σχέδιο 'θα εκφράζεται και θα στηρίζεται στη συμμαχία της εργατικής τάξης και των λαϊκών τάξεων με τα μεσαία στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, θα διατυπώνεται σύμφωνα με τις ανάγκες και θα δίνει φωνή στα ευρύτατα στρώματα των κοινωνικά, οικονομικά, μορφωτικά αποκλεισμένων, θα οδηγήσει στην Κυβέρνηση της Αριστεράς και θα τη στηρίξει στην εξουσία'; ( πολιτική απόφαση ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α).

Καμιά μερίμνα πλέον ούτε για τα λαϊκά, ούτε για τα μεσαία στρώματα της Ελληνικής κοινωνίας. Μόνο φόροι φόροι φόροι... για να ξοδεύουν οι συγκυβερνώντες ανεξέλεγκτα
".

"Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν απεδείχθη πλέον περίτρανα ότι είναι όχι μόνο ανίκανοι, αλλά και επικίνδυνοι, τόσο κοινωνικά, όσο και εθνικά. Γι΄αυτό και πρέπει να φύγουν άμεσα" καταλήγουν οι τρεις ΝΟ.Δ.Ε της Ν.Δ στο βορειοανατολικό Αιγαίο.