AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Νοε 2017

"Σαμιώτες της Αθήνας δώστε ισχυρή παρουσία στη συγκέντρωση για το προσφυγικό"

Φωτογραφία αρχείου: samosnews-world.blogspot.gr
 
Να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση που οργανώνεται το μεσημέρι της Τρίτης 5 Δεκεμβρίου στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής καλεί τους Σαμιώτες που κατοικούν στην Αθήνα η Κίνηση Πολιτών ΣΑΜΟΣ SOS.
 
Ειδικότερα, αναφέρει ότι "χαιρετίζει και στηρίζει την πρωτοβουλία του δημάρχου της Λέσβου να έρθει σε συνεννόηση με τους δημάρχους των άλλων νησιών, καθώς και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου να διοργανωθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα, στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής (πλατεία Κλαυθμώνος), την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου και ώρα 1 μμ για το μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νησιά του ανατ. Αιγαίου.

Η Κίνηση Πολιτών ΣΑΜΟΣ SOS καλεί τους συμπατριώτες μας που διαμένουν στην Αθήνα , την Αδελφότητα Σαμίων, η οποία ήδη έχει κινητοποιηθεί, και τους άλλους Σαμιακούς συλλόγους της Αθήνας, να συμμετέχουν και να ενώσουν τη φωνή τους στο Αιγαιακό μέτωπο υπεράσπισης των δίκαιων αιτημάτων των νησιωτικών κοινωνιών.

Μετά την καθολική άρνηση των πέντε δημάρχων, στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν στην Βουλή με τους αρμόδιους υπουργούς Μουζάλα και Μπαλάφα, να υποκύψουν και να συνεισφέρουν στην καταστροφική κυβερνητική πολιτική του μεταναστευτικού για τα νησιά του Ανατ. Αιγαίου, ο αγώνας τώρα μεταφέρεται στο κέντρο της Αθήνας, στο υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής.

Η ΣΑΜΟΣ SOS, πράττοντας το χρέος της με τη διοργάνωση της μεγάλης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στη Σάμο για το μεταναστευτικό, καλεί τους θεσμούς και τους φορείς της Σάμου, να λάβουν αποφάσεις και να ενεργήσουν στηρίζοντας την πρωτοβουλία του δήμου Λέσβου, όπως ήδη πράττουν τα Δημοτικά Συμβούλια και οι φορείς των άλλων νησιών.

ΣΑΜΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΔΩΣΤΕ ΙΣΧΥΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, για να μη μετατραπεί το νησί μας σε φυλακή, να μην αλλοιωθεί ο τουριστικός χαρακτήρας του και να προστατευτεί η εθνική μας υπόθεση" καταλήγει η Κίνηση Πολιτών ΣΑΜΟΣ SOS.