AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Νοε 2017

Έργα στο Νοσοκομείο Σάμου και στο Πυθαγόρειο στα Αναπτυξιακά Προγράμματα


Δύο έργα στη Σάμο, συνολικού προϋπολογισμού 943.000 ευρώ, εντάχθηκαν στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, μαζί με άλλα τέσσερα έργα σε Λέσβο, Χίο, Λήμνο και Ικαρία.

Τα έργα στη Σάμο είναι:

"Πλήρης ανακαίνιση κοιτώνων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού Γενικού Νομαρχειακού Νοσοκομείου Σάμου - Υποστηρικτικό λογισμικό για την καταγραφή προσφύγων και κατοίκων", προϋπολογισμού 387.000 ευρώ, που θα υλοποιηθεί από το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου "Αγ. Παντελεήμων".

"Αντιμετώπιση των βροχοπτώσεων στην παραλιακή οδό Πυθαγορείου (θέση Ρεματάκι), προϋπολογισμού 556.000 που θα υλοποιήσει ο Δήμος Σάμου.

Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, αναφερόμενη στην απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, με την οποία εντάσσονται τα έξι έργα συνολικού προϋπολογισμού 8.205.438 ευρώ στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου, δήλωσε τα εξής:

"Αποτελεί ιδιαίτερα θετικό γεγονός η ένταξη στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου των 6 πρώτων έργων. 

Εξακολουθεί να αποτελεί υψηλή αναγκαιότητα για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η συμπλήρωση και άμεση ένταξη των υπολοίπων έργων μέχρι την κάλυψη του αρχικού προϋπολογισμού των 25 εκατομμυρίων ευρώ.

Πέραν της αυτονόητης χρησιμότητας των έργων που χρηματοδοτούνται από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα, μέγιστη προτεραιότητα παραμένει για τα νησιά μας, για την οικονομική και κοινωνική, η διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ. Το μέτρο του μειωμένου ΦΠΑ για τα νησιά μας που προβλέπεται να παύσει να ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2018, είναι μία ουσιαστική στήριξη μιας περιοχής που ειδικά δοκιμάζεται μέσα στις συνθήκες της σημερινής κρίσης".