AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Αυγ 2018

Σε ΑΕΙ και ΤΕΙ 178 μαθητές και μαθήτριες από τη Σάμο!


Ιδιαίτερα ενθαρρυντικές ήταν οι επιδόσεις των υποψηφίων από τη Σάμο στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς συνολικά 178 μαθητές και μαθήτριες κατάφεραν να εισαχθούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, κάποιοι μάλιστα σε σημαντικές Σχολές. Αίσθηση προκαλούν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ του νησιού!

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της τοπικής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι επιδόσεις ανά σχολείο ήταν οι εξής:

ΓΕΛ Σάμου: 72 επιτυχόντες σε σύνολο 107 υποψηφίων, ποσοστό 67%. Στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση εισάγονται άλλοι 7 υποψήφιοι, απόφοιτοι του 2017 και του 2106. 

ΓΕΛ Καρλοβάσου: 46 επιτυχόντες σε σύνολο 65 υποψηφίων, ποσοστό 71%. 

ΓΕΛ Μαραθοκάμπου: 6 επιτυχόντες σε σύνολο 12 υποψηφίων, ποσοστό 50%.

ΕΠΑΛ Σάμου: 37 επιτυχόντες. Ενδεικτικά, υποψήφιοι από το συγκεκριμένο σχολείο πέρασαν σε Πολυτεχνικές Σχολές (ΕΜΠ, ΑΠΘ, Θεσσαλίας) ή στη Σχολή Αεροναυπηγών Πάτρας.

ΕΠΑΛ Καρλοβάσου: 10 επιτυχόντες, οι 3 σε ΑΕΙ (πχ Φυσικό Κρήτης), οι 7 σε ΤΕΙ. 

«Δεν περιμέναμε τόσες πολλές, εξαιρετικές επιτυχίες, ειδικά στα ΕΠΑΛ!» δηλώνει στο My Samos Blog ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Σάμου, Δημήτρης Ταμπαχανιώτης. «Οι εκπαιδευτικοί μας αναλαμβάνουν πλέον μεγαλύτερες ευθύνες για να ετοιμάσουν ανάλογα τα παιδιά της επόμενης γενιάς. Ο πήχης ανεβαίνει!» λέει.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com