AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

15 Αυγ 2018

Στους Σπαθαραίους η "Ανατροπή"


Την τοπική κοινότητα των Σπαθαραίων επισκέφθηκε την περασμένη Κυριακή η δημοτική παράταξη "Ανατροπή".

Οι Σπαθαραίοι είναι μια μεγάλη διοικητικά περιφέρεια και εκτός από το χωριό περιλαμβάνει και παραθαλάσσιες περιοχές, όπου μένουν μόνιμα κάτοικοι, όπως είναι το Αβάντι, ο Απ. Παύλος, η Βεργή, η Καλογερά, η Κυργιάννη, το Λιμνονάκι και η Συκιά. Επίσης, στους Σπαθαραίους ανήκει διοικητικά και το νησί της Σαμιοπούλας.

Στην πλατεία του χωριού υποδέχτηκαν την "Ανατροπή" κάτοικοι της περιοχής. Ακολούθησε ενημέρωση και συζήτηση για διάφορα θέματα.


Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ανέλυσε διεξοδικά τους βασικούς άξονες διοίκησης του δήμου.


Επίσης, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της παράταξης και ακολούθησαν διάφορες ερωτήσεις.

Σύμφωνα με την "Ανατροπή", οι προτεραιότητες έργων που θα αναβαθμίσουν τη συγκεκριμένη περιοχή, είναι οι εξής:

1. Βελτίωση του αγροτικού δρόμου από το γήπεδο Σπαθαραίων έως τον κεντρικό δρόμο Πύργου-Σπαθαραίων, οικία Α. Μιχαλιού (διαπλάτυνση, τσιμεντόστρωση ή ασφαλτόστρωση), ώστε να χρησιμοποιείται ως περιφερειακός.

2. Βελτίωση και εργασίες συντήρησης του υπάρχοντος δικτύου ύδρευσης, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ανεπάρκειας νερού (έλεγχος και αντικατάσταση δικτύου).

3. Μελέτη παροχής νερού ανθρώπινης κατανάλωσης και σε άλλες περιοχές, εκτός των αναγνωρισμένων οικισμών που ήδη υδροδοτούνται (αξιοποίηση πηγών, γεωτρήσεις, π.χ. γεώτρηση περιοχής δασκάλου Αντώνη κτλ.).

4. Διαμόρφωση και αξιοποίηση του ευρύτερου χώρου του Δημοτικού Σχολείου (προαύλιος χώρος και εσωτερικός χώρος, π.χ. δημιουργία λαογραφικού μουσείου–μουσείου Καδή).

                      Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com