AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Αυγ 2018

Τη συντήρηση ιστορικών ναών συντονίζει η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου


Σύσκεψη με θέμα τη συνεργασία και τον προγραμματισμό για τη δημοπράτηση έργων συντήρησης τριών ιστορικών ναών της Σάμου που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε) 2018 της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Νίκου Κατρακάζου.

Στη σύσκεψη παρέστησαν επίσης οι προϊστάμενοι της τεχνικής υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σάμου.

Τα έργα που εντάχθηκαν στο Π.Δ.Ε είναι: 

1. Συντήρηση-στερέωση του δίκλιτου ναού του Αγ. Ιωάννη Προδρόμου και Αγίου Νικολάου γνωστού ως «Αι Γιαννάκηδες» στο Βαθύ Σάμου. Προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

2. Συντήρηση-στερέωση του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου στην Υδρούσσα Σάμου. Προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.

3. Συντήρηση και αποκατάσταση προκτίσματος του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως στο κάστρο της κοινότητας Πυθαγορείου Σάμου. Προϋπολογισμού 70.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Κατρακάζος, συνοδευόμενος από υπεύθυνους της τεχνικής υπηρεσίας της Π.Ε. Σάμου επισκέφτηκε τους «Αη Γιαννάδηκες» και δήλωσε σχετικά: 

"Με την καθοδήγηση της Περιφερειάρχη καταφέραμε να εντάξουμε ένα σημαντικό έργο που ήταν από την πρώτη στιγμή της θητείας μας στις επιδιώξεις μας καθώς πρόκειται για ένα τοπόσημο με σημαντική αξία ως μνημείου αλλά και ως σημαντικού λατρευτικού χώρου. Είμαστε ευτυχείς που το έργο εντάχθηκε και δημοπρατείται άμεσα. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τον Μητροπολίτη μας αλλά και την Εφορία Αρχαιοτήτων Σάμου γιατί  η συνέργεια έφερε το τελικό αποτέλεσμα".




Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com