AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Αυγ 2018

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ο εορτασμός στην Ιερά Μονή Μεγάλης Παναγίας Σάμου!


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη και με την συμμετοχή πλήθους Σαμίων, αποδήμων και επισκεπτών πανηγύρισε την Τετάρτη και την Πέμπτη η ιστορική  Ιερά Μονή της Μεγάλης Παναγίας Σάμου.

Την παραμονή τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ.κ Ευσέβιος, εψάλλησαν τα εγκώμια του επιταφίου της Παναγίας και έγινε η περιφορά της ιεράς εικόνας πέριξ του Καθολικού της Ιεράς Μονής. 

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιότατος και τόνισε ότι "η Παναγία μας δεν εγκαταλείπει τον κόσμον. 

Η μητρική καρδιά της είναι πάντοτε προσηλωμένη στα παιδιά της στον κόσμο και πρεσβεύει συνεχώς για την σωτηρία  όλων μας και προέτρεψε να ανοίξουμε την καρδιά μας και να στρέψουμε προς 

Αυτήν τις παρακλήσεις και τις προσευχές μας ώστε με την παντοδύναμο μεσιτεία της να ελκύσει το θεϊκό έλεος του Υιού της και στη δική μας αμαρτωλή ζωή και να μας οδηγήσει με ασφάλεια στο δρόμο της σωτηρίας  και της αγιότητος".

Ανήμερα της Θεομητορικής εορτής τελέστηκε όρθρος και  πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία  ιερουργούντος  του Μητροπολίτη κ.κ Ευσεβίου, ο οποίος μίλησε περί της αιτίας των πειρασμών στη ζωή των πιστών και την ωφέλειά τους. 

Στον εορτασμό παρέστησαν ηγούμενοι των Ιερών Μονών της Σάμου, πλειάδα ιερέων, η χορωδία της σχολής Βυζαντινής Μουσικής με τον Διευθυντή της Γεώργιο Αγγελινάρα, οι πολιτικές και στρατιωτικές  αρχές του νησιού και εντυπωσιακός αριθμός ευλαβών προσκυνητών.

Δείτε φωτογραφίες από τον εορτασμό στην Ιερά Μονή Μεγάλης Παναγίας Σάμου!


















Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com