AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

12 Αυγ 2018

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Συνταγές για σαμιώτικο πρωινό από τον Λάμπρο Βακιάρο!


Συνταγές για ένα ξεχωριστό Σαμιώτικο πρωινό παρουσίασε το βράδυ του Σαββάτου στην παραλιακή της πόλεως Σάμου ο νικητής του Master Chef 2017 Λάμπρος Βακιάρος με ντόπια ποιοτικά προϊόντα.

Στο πλαίσιο της δεύτερης μέρας των εκδηλώσεων "Ο Τουρισμός συναντά την τοπική παραγωγή των νησιών μας", που συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, το Επιμελητήριο Σάμου και η Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδας, ο γνωστός Σαμιώτης chef επιμελήθηκε και παρουσίασε στο κοινό, Έλληνες και ξένους, ένα πρωινό γεμάτο έμπνευση και στοιχεία σαμιώτικης παράδοσης, με υψηλή διατροφική αξία, προκειμένου αυτό να καθιερωθεί σε ξενοδοχεία και χώρους εστίασης του νησιού.

Δείτε φωτογραφίες από την παρουσίαση στην παραλιακή της πόλης της Σάμου:





Πηγή παραπάνω φωτογραφιών: Αντιγόνη Πλατίγκου

"Είμαι πολύ χαρούμενος αλλά και υπερήφανος που η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με επέλεξε να συμβάλλω σε αυτή τη δράση της, με τις δικές μου δυνάμεις, και να εκπροσωπήσω το νησί μου, τη Σάμο, προετοιμάζοντας το Σαμιώτικο Πρωινό. Γι’ αυτό τον λόγο ήρθα σε επαφή με πολλούς τοπικούς παραγωγούς, μελισσοκόμους, τυροκόμους, αμπελουργούς, ελαιοπαραγωγούς, κεραμοποιούς και πολλούς άλλους" είχε πει νωρίτερα, και μέσω Facebook, ο Λάμπρος Βακιάρος.

α ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, γιατί επιλέγοντάς με, βάζω κι εγώ ένα λιθαράκι στην ανάδειξη και προώθηση των προϊόντων της αγαπημένης μας Σάμου στους επισκέπτες της" ανέφερε.


Ο τρύγος του σαμιώτικου μελιού

Στο πρώτο μέρος της σαββατιάτικης εκδήλωσης, πριν από τον Λάμπρο Βακιάρο, στο περίπτερο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μελισσοπαραγωγών οι θεατές είχαν την ευκαιρία να δουν τον τρύγο του μελιού, όπως γίνεται στη Σάμο, σύμφωνα με τον παραδοσιακό τρόπο που περνά από γενιά σε γενιά χρόνια τώρα.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε κι ένα εξαιρετικό οπτικοποιημένο υλικό από τα σημεία του νησιού όπου παράγονται τα τοπικά προϊόντα, σε σκηνοθεσία και παραγωγή του Σωτήρη Δανέζη και της "Palinor Productions":


Important note for Google Translate users: 
To watch the video please return to the untranslated version of this post.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις "Ο Τουρισμός συναντά την τοπική παραγωγή των νησιών μας" το Σάββατο στην πόλη της Σάμου.

Φωτογραφίες του Νεοκλή Σεϊρλή:
  

  




Φωτογραφίες του Νίκου Τσουμάκη:




Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com