AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

10 Οκτ 2019

Παναιγαιακή Ημέρα Δράσης για Υγεία-Προσφυγικό στις 15/10 στη Σάμο


Συλλαλητήριο-ημέρα κοινής δράσης για όλα τα νησιά του Αιγαίου για την υγεία και το μεταναστευτικό οργανώνουν την Τρίτη 15 Οκτωβρίου το Εργατικό Κέντρο Σάμου (ΕΚΣ) και οι εργαζόμενοι του τοπικού Γενικού Νοσοκομείου, με προσυγκέντρωση στις 6 μμ στο προαύλιό του.

Σύμφωνα με τον σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου, η 15η Οκτωβρίου είναι η ημέρα που απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και φορείς των νησιών, για τα δύο σημαντικά ζητήματα, τις ελλείψεις στη δημόσια Υγεία και για το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

"Καλούμε όλους τους φορείς της Σάμου, όλους τους εργαζόμενους κι όλον τον Σαμιακό λαό να συμμετέχει μαζικά" αναφέρουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο.

Και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου συνεχίζει, κλιμακώνοντάς τες, τις κινητοποιήσεις όλου του προηγούμενου διαστήματος κι ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, συνδιοργανώνει την Παναιγαιακή Ημέρα Δράσης την ερχόμενη Τρίτη.

Όπως τονίζει το ΕΚΣ, ο ζήτημα της Υγείας είναι βασικό για τους εργαζόμενους και τον λαό, γιατί αφορά την ίδια τη ζωή του. Σε όλα τα νησιά οι ελλείψεις στις δημόσιας δομές Υγείας (νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ κλπ) είναι τεράστιες. Το προσφυγικό σε Σάμο, Λέσβο, Κω, Λέρο και Χίο τις αναδεικνύει ακόμη περισσότερο, αφού οι ανάγκες για πρόληψη, περίθαλψη και θεραπεία είναι ακόμη μεγαλύτερες, λόγω του εγκλωβισμού αυτών των ανθρώπων στα hotspots σε άθλιες συνθήκες.

Θεωρώντας ότι πρέπει άμεσα να εκφραστούν με μαζικό, ενωτικό και μαχητικό τρόπο οι διεκδικήσεις του λαού των νησιών μας, σας καλούμε να πάρετε αποφάσεις οργάνωσης κινητοποιήσεων την ίδια μέρα, ώστε ταυτόχρονα απ’ όλα τα νησιά του Αιγαίου να σηκωθεί ένα τοίχος διεκδίκησης, μια ανθρώπινη θάλασσα αγώνα, μια αλυσίδα ανθρώπων που θα βροντοφωνάξει σε όλο το Αιγαίο:

- Διεκδικούμε δημόσια και δωρεάν Υγεία. Άμεση και πλήρη στελέχωση όλων των μονάδων Υγείας των νησιών μας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδοχή. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Επαρκής χρηματοδότηση από το κράτος για να καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες του λαού. Να σταματήσει η εγκληματική πολιτική στην Υγεία.

- Εκφράζουμε αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες. Απαιτούμε άμεσο απεγκλωβισμό τους από τα νησιά και τη χώρα, να κλείσουν τα hotspots, να μη δημιουργηθούν πουθενά άλλα, μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα σε κέντρα φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες, εκεί να γίνονται τα αιτήματά τους και άμεσα να μεταφέρονται με ασφάλεια σε όποια χώρα επιθυμούν, να καταργηθεί η συμφωνία Ελλάδας-Ε.Ε.-Τουρκίας, να σταματήσει η καταστολή και ο διπλός εγκλωβισμός τους. Να αποζημιωθούν όσοι έχουν υποστεί ζημιές" αναφέρει, μεταξύ άλλων, το ΕΚΣ.

Με τη σειρά της, η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα των εργαζομένων του Νοσοκομείου, συμμετέχει στην παναιγαιακή αυτή κοινή ημέρα δράσης.


"Παλεύουμε για:
- Στελέχωση όλων των μονάδων της Υγείας και του ΕΚΑΒ στα νησιά μας με μόνιμο προσωπικό όλων των κλάδων και όλων των ειδικοτήτων.
- Να στελεχωθεί τώρα το ΕΚΑΒ με το απαραίτητο ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, ώστε να υπάρχουν στην κυκλοφορία τουλάχιστον δύο ασθενοφόρα σε όλες τις βάρδιες και όλο το 24ωρο.

- Να προσληφθούν με πληρώματα ασθενοφόρων-διασώστες στο κέντρο υγείας Καρλοβάσου, ώστε να καλυφτούν πλήρως οι μεγάλες ανάγκες του και της πρωτοβάθμιας φροντίδας.
- Μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται με ελαστικές μορφές εργασίας, μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους.
- Να δώσει τώρα λύση η κυβέρνηση στο μεγάλο πρόβλημα και την επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην παιδιατρική κλινική.
- Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα Υγείας, πλήρως χρηματοδοτούμενο από το κράτος.
- Απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα.
- Να μεταφερθούν οι Υπηρεσίες ασύλου στην ηπειρωτική χώρα, εκεί να εξετάζονται τα αιτήματά τους, να χορηγούνται έγγραφα και να πηγαίνουν σε όποια χώρα επιθυμούν.
-Να κλείσει το Hot-Spot στο Βαθύ της Σάμου.
- Κανένα νέο, κολαστήριο Ηοt-Spot, πουθενά αλλού. Στα νησιά να υπάρχουν μόνο μικρές μονάδες καταγραφής και ιατρικής περίθαλψης-εκτίμησης.
- Να ακυρωθεί η κατάπτυστη συμφωνία Ελλάδας, Ε.Ε.-Τουρκίας, που τους κρατά στα νησιά, παρά τη θέλησή τους, κάτω από απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης" αναφέρει η ΑΔΕΔΥ Σάμου.

Στην Παναιγαιακή Ημέρα Δράσης για την Υγεία και το Προσφυγικό μετέχουν επίσης ο Εμπορικός Σύλλογος Καρλοβάσου, οι Σύλλογοι Γυναικών - μέλη της ΟΓΕ στη Σάμο, ο Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Παγώνδα "Η Ομόνοια", το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου και ο Σύλλογος Πολυτέκνων Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων

Δείτε τι ανακοίνωσαν οι σύλλογοι αυτοί για τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας της 15ης Οκτωβρίου:

Σύλλογοι Γυναικών - μέλη της ΟΓΕ στη Σάμο και Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Παγώνδα "Η Ομόνοια"

"ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΑΜΟΥ (ΟΓΕ)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ (ΟΓΕ)
ΟΜΑΔΑ ΟΓΕ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ
ΟΜΑΔΑ ΟΓΕ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΩΝ ΠΑΓΩΝΔΑ "ΟΜΟΝΟΙΑ"
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Γυναίκες της Σάμου,

Ως πότε θα ανεχόμαστε να μην έχουμε γιατρούς στις δομές υγείας, να μην έχουμε ΕΚΑΒ, η παιδιατρική να υπολειτουργεί με μία μόνο γιατρό. Να μην υπάρχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και πρόληψης, στη πόλη της Σάμου.  Ως πότε θα πεθαίνουν στο δρόμο τα παιδιά μας, οι άντρες μας, εμείς, γιατί το ΕΚΑΒ είναι μόνο ένα για ολόκληρο το νησί;

Ως πότε θα ανεχόμαστε να βλέπουμε μικρά παιδιά, μανάδες, νέους πρόσφυγες, ξεριζωμένους  από τις εστίες τους εξαιτίας  των πολέμων και της φτώχειας, που αν δεν πνιγούν στη θάλασσα, φτάνουν εδώ και  μένουν σε άθλιες συνθήκες, χωρίς να ξέρουν πότε θα φύγουν για να πάνε εκεί που επιθυμούν να ζήσουν τη ζωή τους;

Για όλους αυτούς τους λόγους ενώνουμε τη φωνή μας με το Εργατικό Κέντρο και το Σύλλογο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σάμου και συμμετέχουμε στην Παναιγαιακή Ημέρα Δράσης παλεύοντας όπως χρόνια τώρα διεκδικούμε:

* Στελέχωση των δομών υγείας με μόνιμο και σταθερό προσωπικό και εξοπλισμό (νοσοκομείο,  παιδιατρική, ΕΚΑΒ, Κ.Υ.), 

* Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και πρόληψης στη πόλη της Σάμου.

* Να κλείσει τώρα το Hot spot και να μην ανοίξει άλλο. Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από το νησί και από τη χώρα. Για όσο καιρό μένουν εδώ να υπάρχει ένα μικρό τμήμα καταγραφής και ιατρικού ελέγχου, στη συνέχεια να πηγαίνουν στην ηπειρωτική Ελλάδα σε ανθρώπινες συνθήκες φιλοξενίας και από εκεί στις χώρες που επιθυμούν, όπως προβλέπεται από τον ΟΗΕ. 

ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗ ΤΡΙΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 6 μμ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ"

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου

"ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις κατασκευές Έλληνες και μετανάστες. Ενώνουμε την φωνή μας, με τον Σύλλογο Εργαζομένων Γ. Νοσοκομείου Σάμου και το Εργατικό Κέντρο Σάμου, και συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο για δύο  από τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν το λαό του νησιού μας που είναι οι ελλείψεις στην Υγεία και το Προσφυγικό. Ξέρουμε καλά, ότι μόνο με τον αγώνα μας θα πετύχουμε ότι έχουμε ανάγκη. Αντί αναμονής, ψεμάτων, αυταπατών, εμείς επιλέγουμε τον αγώνα  

Συνάδελφοι, επίκεντρο των διεκδικήσεων μας είναι οι δικές μας ανάγκες, είναι ώρα ευθύνης για εμάς προς τις οικογένειες μας, να δείξουμε ότι οι οικοδόμοι δεν σκύβουν το κεφάλι, σηκώνουν τη γροθιά τους και προχωρούν μπροστά. Διεκδικούμε Δημόσια και Δωρεάν Υγεία. Άμεση και πλήρη στελέχωση όλων  των μονάδων υγείας του νησιού (νοσοκομείο, παιδιατρική, ΕΚΑΒ, Κ. Υγείας, Π. Ιατρείο Μαραθοκάμπου,) με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδοχή. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Επαρκής χρηματοδότηση από το κράτος για να καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες του λαού. Να σταματήσει η εγκληματική πολιτική στην Υγεία.

Εκφράζουμε αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες. Απαιτούμε άμεσο απεγκλωβισμό τους από το νησί και τη χώρα, να κλείσει το hotspot, να μη δημιουργηθεί κανένα άλλο, μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα σε κέντρα φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες, εκεί να γίνονται τα αιτήματα τους και άμεσα να μεταφέρονται με ασφάλεια σε όποια χώρα επιθυμούν, να καταργηθεί η συμφωνία Ελλάδας-Ε.Ε.-Τουρκίας, να σταματήσει η καταστολή και ο διπλός εγκλωβισμός τους. Να αποζημιωθούν όσοι έχουν υποστεί ζημιές. Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στην πολιτική που γεννά φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά. Υψώνουμε τοίχος στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Όλοι στο συλλαλητήριο Τρίτη 15 Οκτώβρη, 6 το απόγευμα στην είσοδο του Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ"

Σύλλογος Πολυτέκνων Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων

"Σας γνωρίζουμε ότι ο σύλλογός μας θα συμμετάσχει στην Παναιγαιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που αφορά τα προβλήματα του Νοσοκομείου μας καθώς και του μεταναστευτικού και συγκεκριμένα:

α. Άμεση επάνδρωση σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό καθώς και του ΕΚΑΒ σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα των νησιών μας.



β. Άμεσος απεγκλωβισμός των μεταναστών – προσφύγων από το νησί.

γ. Όχι στη δημιουργία HOT SPOT στα νησί μας.

Καλούμε τα μέλη μας να παρευρεθούν στο χώρο του Νοσοκομείου μας την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 6:00 μ.μ."

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com