Στη μεγάλη διεθνή έκθεση τροφίμων "Anuga" στην Κολωνία της Γερμανίας, που γιορτάζει φέτος τα 100 χρόνια της, παρουσιάστηκαν από 5 έως 9 Οκτωβρίου τα κρασιά του Ε.Ο.Σ. Σάμου.
Τα στελέχη του ΕΟΣ Σάμου επιδιώκουν μέσω της έκθεσης αυτής, όπως και με τη συμμετοχή στην ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Mediterranean Cheese & Wines», να επιτύχουν μια δυναμική προσέγγιση νέων αγορών, εδραίωση και ανάπτυξη παλαιότερων συνεργασιών, ισχυροποίηση του δικτύου αντιπροσώπευσης στις χώρες-στόχους και αύξηση του μεριδίου των σαμιακών P.D.O οίνων στην παγκόσμια αγορά.
H παρουσία του ΕΟΣ Σάμου στη φετινή Anuga αποτελεί στοιχείο αιχμής για το εξαγωγικό status του σαμιώτικου κρασιού καθώς χιλιάδες επισκέπτες και επαγγελματίες από το χώρο του οίνου έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τη μοναδική γεύση και τα αρώματα του Samos Vin Doux, Samos Grand Cru, Samos Anthemis και Samos Nectar που φέρουν τον τιμητικό προσδιορισμό «amazing».
Από το έμψυχο δυναμικό του ΕΟΣΣ, ο διευθυντής πωλήσεων Τίτος Φραντζής, η οινολόγος Ευαγγελία Αργυρού και ο γραμματέας Δ.Σ Νίκος Καραβοκυρός, ανέβηκαν στην Κολωνία και παρίστανται στην παρουσίαση των προϊόντων στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο αλλά και στο συνεδριακό κέντρο της Anuga.
Εκεί, διοργανώθηκε με επιτυχία έγινε ομιλία παρουσίασης και γευστική δοκιμή των Π.Ο.Π κρασιών μας ενώπιον διεθνών επιχειρηματιών, δημοσιογράφων, γευσιγνωστών, sommeliers και masters of wine.
Παράλληλα και σε καθημερινή βάση, πραγματοποιούν κύκλο επαφών για την καλύτερη ανάδειξη των πολυβραβευμένων σαμιακών οίνων, δράση που τονίζει το διαρκή στόχο του Ε.Ο.Σ Σάμου για μεγαλύτερη εξωστρέφεια και διεθνή αύξηση των πωλήσεων.
Δείτε φωτογραφίες από τα σαμιώτικα κρασιά στη διεθνή έκθεση τροφίμων "Anuga!"
Ο διευθυντής πωλήσεων του Ε.Ο.Σ.Σ, Τίτος Φραντζής και επισκέπτρια της έκθεσης |
Ο γραμματέας του Δ.Σ του Ε.Ο.Σ.Σ, Νίκος Καραβοκυρός, στη διεθνή έκθεση τροφίμων Anuga στην Κολωνία της Γερμανίας |
Η οινολόγος του ΕΟΣΣ, Ευαγγελία Αργυρού |