AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Δεκ 2019

"Η μπαλαρίνα και ο μολυβένιος στρατιώτης" στη Σάμο στις 24 και 26/12


Το έργο "Η μπαλαρίνα και ο μολυβένιος στρατιώτης" θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε δύο παραστάσεις μικροί και μεγάλοι στη Σάμο στις 24 και 26 Δεκεμβρίου.

Η πρώτη παράσταση θα δοθεί την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου στο Γυμνάσιο Καρλοβάσου και η δεύτερη την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου στο αμφιθέατρο του Γενικού Λυκείου Σάμου.

Και οι δύο παραστάσεις θα αρχίσουν στις 19:00.

Προπώληση: 8 €

Σημεία προπώλησης: 

- Βαθύ: Γιαννουλοπουλος Press and Snack, Blow up, ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΚΥΚΛΟΣ

- Καρλόβασι: Βιβλιοπωλείο Καραστάθης, HONDOS CENTER ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ

Για κρατήσεις και άλλες πληροφορίες: Φουντουλάκος Τάσος τηλ: 6941676762

Λίγα λόγια για το έργο

O σκηνοθέτης και ηθοποιός Μάριος Ιορδάνου περιοδεύει με την παιδική παράσταση “Η Μπαλαρίνα και ο Μολυβένιος Στρατιώτης” που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους σημειώνοντας τεράστια επιτυχία σε πόλεις και νησιά της Ελλάδας.

Τα τελευταία χρόνια ο Μάριος Ιορδάνου έχει δημιουργήσει – παράλληλα με τις ενήλικες παραστάσεις του, οι οποίες έχουν βραβευτεί από την Unesco και περιοδεύουν σε Ελλάδα και εξωτερικό – τη δική του παιδική σκηνή, με παραστάσεις όπως “Ασπροδόντης”, “Σκρουτζ και Όλιβερ Τουίστ” και “Η Μπαλαρίνα και ο Μολυβένιος Στρατιώτης”.

Μαζί με το θίασό του μεταφέρουν επί σκηνής το αριστούργημα του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν σε μία παράσταση που συνδυάζει θέατρο, χορό, τραγούδι, γέλιο, ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, αλλά και μηνύματα για την αγάπη, την οικογένεια, τη φιλία.

ΥΠΟΘΕΣΗ:

Τα παιχνίδια, όταν οι άνθρωποι κοιμούνται, ζωντανεύουν, χορεύουν και τραγουδούν. Έτσι, μία χάρτινη Μπαλαρίνα, η οποία όταν δεν τη βλέπει κανείς ζωντανεύει και χορεύει. Στο σπίτι που ζει, καταφθάνει με τον ταχυδρόμο ένα δώρο που θα της αλλάξει τη ζωή. Είναι ένας Μολυβένιος Στρατιώτης, που κουτσαίνει από το ένα πόδι. Όταν η Μάγισσα του σπιτιού θα χωρίσει τα δύο παιχνίδια, ο γενναίος στρατιώτης θα κάνει τα πάντα για να γυρίσει πίσω στην μπαλαρίνα. Θα συναντήσει νεράιδες και ζωάκια που θα γίνουν φίλοι του και θα τον βοηθήσουν να βρει το δρόμο του γυρισμού ξεπερνώντας τα εμπόδια. Άραγε θα τα καταφέρει;;

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία- Μουσική Επιμέλεια: Μάριος Ιορδάνου
Θεατρική Διασκευή- Χορογραφίες: Σοφία Καζαντζιάν
Ενδυματολογία: Ελευθερία Τώρα
Σκηνογραφία: Βαλεντίνο Βαλάσης
Φώτα/Ήχος: Χριστόφορος Τσακιρόπουλος
Σχεδιασμός αφίσας: Ηλίας Στεφανίδης
Παίζουν: Η Μπαλαρίνα
Ο Μολυβένιος Στρατιώτης
Η Μάγισσα
Η Νεράιδα του βυθού
Η Ποντικίνα
& Ο Σκυλουμπίνος