AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Δεκ 2019

Τι αφήνει πίσω της η κακοκαιρία στη Σάμο

Φωτογραφία της Π.Ε. Σάμου από τις σημερινές κατολισθήσεις

Μικρά προβλήματα προκάλεσαν στη Σάμο οι ισχυρές βροχοπτώσεις του τελευταίου 48ωρου.

Συγκεκριμένα, μεγάλη κατολίσθηση σημειώθηκε σε τμήμα του οδικού δικτύου στην περιοχή του Μαραθοκάμπου (Λατομείο).

Την ολονύκτια επέμβαση καθαρισμού του οδοστρώματος παρακολούθησε ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Πανουράκης, ο οποίος εφιστά την προσοχή όλων των οδηγών που κινούνται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου επιχείρησαν σε τμήματα των περιοχών Πύργου, Καμάρας Μυτιληνιών, Κοκκαρίου και Πυθαγορείου, απομακρύνοντας φερτά υλικά από τους δρόμους.

"Επειδή κατά την εορταστική περίοδο προβλέπεται συνέχιση των βροχοπτώσεων, παρακαλούνται οι συμπολίτες μας να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων" συνιστά το Γραφείο του αντιπεριφερειάρχη.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία της τοπικής Περιφερειακής Ενότητας, οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι έχουν δημιουργήσει πρόβλημα βατότητας στο παραλιακό μέτωπο του Αγίου Κωνσταντίνου, συγκεκριμένα από το πρατήριο καυσίμων Αξιώτη μέχρι το γεφύρι. Στο σημείο έφθασε η τροχαία, προκειμένου να εξετάσει αν ο δρόμος είναι ασφαλής και το συνεργείο της Π.Ε. Σάμου για να καθαρίσει το οδόστρωμα. "Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της τροχαίας" αναφέρει η Πολιτική Προστασία.

Και το Λιμεναρχείο εφιστά "την προσοχή των οδηγών στην περιοχή πλησίον του λιμένα Μαλαγαρίου με κατεύθυνση προς την παραλία Μαούνες, καθώς επί του οδοστρώματος συγκεντρώνονται θαλάσσια ύδατα λόγω έντονης αποθαλασσίας".