AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Δεκ 2019

"Αλωνίζουν" οι Τούρκοι ψαράδες γύρω από τη Σάμο!


Ανενόχλητα ψαρεύουν τα τουρκικά ψαροκάικα μεταξύ Σάμου και Αγαθονησίου, όπως φαίνεται και στο στιγμιότυπο οθόνης του Marine Traffic που δημοσίευσε πρόσφατα στη σελίδα της στο facebook η Νομική Πολυέζου - Gysen.

Χαρακτηριστικό της αδιαφορίας των Τούρκων ψαράδων είναι ότι δεν μπαίνουν καν στον κόπο κλείνουν το στίγμα τους στο σύστημα εντοπισμού AIS του Marine Traffic την ώρα που ψαρεύουν παράνομα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Στον χάρτη νότια της Σάμου φαίνονται τα τουρκικά αλιευτικά Eren Balikcilik, Hasip Reis 2, Adem Ali Reis, Sekerlisoy Bikcik, Sekerlisoy Blkck, Yenay Balikcilik, Barbaros 4 και βορειοανατολικά της Σάμου το Reis Torunu, την ώρα που τα ελληνικά αλιευτικά είναι σαφώς λιγότερα.



Οι Έλληνες ψαράδες έχουν καταγγείλει ότι οι Τούρκοι, χρησιμοποιώντας απαγορευμένες μεθόδους προκαλούν υπεραλίευση στην περιοχή, ακόμα και σε περιόδους που απαγορεύεται η αλιεία.

Επίσης προκαλούν συνεχώς ζημιές στα δίχτυα και τον υπόλοιπο εξοπλισμό των Ελλήνων ψαράδων.

Γενικά με την υπεραλίευση έχουν προκαλέσει ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα στον πληθυσμό των ψαριών και γενικότερα στην ιχθυοπανίδα στη θάλασσα της Σάμου.