AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Δεκ 2019

Στη Σάμο ο Π. Πικραμμένος κι ο Πορτογάλος πρωθυπουργός

Από αριστερά, ο λιμενάρχης Ν. Κωνσταντέλλης, ο βουλευτής Xρ. Στεφανάδης κι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Π. Πικραμμένος, στο Πυθαγόρειο, λίγο πριν την επιβίβαση σε λιμενικό σκάφος. Φωτογραφία: Χρ. Στεφανάδης/Facebook

Στη Σάμο βρέθηκε την Τρίτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος, για να υποδεχθεί τον Πορτογάλο πρωθυπουργό, Αντόνιο Κόστα, που έφθασε στο νησί για να συναντήσει τα πορτογαλικά πληρώματα της Frontex.

Σε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Πικραμμένος, αναφερόμενος στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, τόνισε πως "θα πρέπει η χώρα να πάψει να είναι ελκυστική χώρα για τους μετανάστες".

Είπε, επίσης, ότι "η κυβέρνηση προτίθεται τους μετανάστες να τους περιφρουρεί, να μην τους αφήνει να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Να δημιουργήσει κλειστές δομές, στα πρότυπα της Γερμανίας, και κυρίως να αυξήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις επιστροφές τους".​

Στο μεταξύ, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, είχε επικοινωνία με τον Πορτογάλο σοσιαλιστή πρωθυπουργό, από τον οποίο ζήτησε τη συμπαράσταση, ώστε η Ε.Ε. να συνδράμει περισσότερο, τόσο στη φύλαξη των συνόρων, όσο και στην αλλαγή της συμφωνίας του Δουβλίνου.

​Ως εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, παρών στην υποδοχή του Αντόνιο Κόστα εκ μέρους της κ. Γεννηματά ήταν ο Τίτος Φραντζής, που τον καλωσόρισε και του παρέδωσε ένα καλάθι με κρασιά.

Φωτογραφία: ΚΙΝΑΛ

Φωτογραφία: ΚΙΝΑΛ

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ - Δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com