AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Δεκ 2019

Δράσεις αγωγής υγείας από τον Ερυθρό Σταυρό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες ο 1ος κύκλος εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών 40 πυροσβεστών  της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της στην πρωτεύουσα του νησιού.

Η εκπαιδευτική διαδικασία των 3 συναντήσεων (10 ωρών) ανά ομάδα πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της Υπηρεσίας τους  στο Περιφερειακό τμήμα  Ε.Ε.Σ. Σάμου και   με  έγκριση αυτού  από τον προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Δρ. Α. Αυγερινού, από το τμήμα Νοσηλευτικής Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Σάμου. 

Η εκπαίδευση  που έγινε από την εκπαιδεύτρια Πρώτων Βοηθειών του Π.Τ. Σάμου, Α. Μυλωνά, ήταν θεωρητική  και βιωματική με θεματολογία  τις βασικές αρχές και γνώσεις στην παροχή πρώτων βοηθειών,  το φαρμακείο, τσιμπήματα εντόμων αιμορραγίες, τραύματα, μυοσκελετικές κακώσεις, απώλεια αισθήσεων, ξένο σώμα στο λάρυγγα. Επιπλέον τους δόθηκε δυνατότητα να κάνουν και πρακτική εφαρμογή καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης σε πρόπλασμα καθώς και στα μέσα και τους τρόπους αντιμετώπισης τραυματισμών αλλά και κακώσεων.

Επίσης οι  συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τη σπουδαιότητα του εμβολιασμού ενηλίκων και πραγματοποίηση των αναμνηστικών δόσεων τους και γίνονται ενέργειες πραγματοποίησης τους.

Ο 2ος κύκλος εκπαίδευσης  θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2020 για το υπόλοιπο προσωπικό. 

Το Τμήμα Νοσηλευτικής του Π.Τ. του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στη Σάμο "ευχαριστεί  την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου, τον Διοικητή κ. ΦΡΑΓΚΟ ΚΩΝ/ΝΟ, τους Αξιωματικούς και όλο το προσωπικό για την εμπιστοσύνη και την άψογη συνεργασία, δηλώνοντας και αποδεικνύοντας ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός  είναι δίπλα τους ακόμη μία φορά στο δύσκολο  έργο που επιτελούν στο νησί της Σάμου".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com