AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Δεκ 2019

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τους "προπηλακισμούς προσφύγων από τον δήμαρχο"


Ανακοίνωση για τα γεγονότα της Τρίτης στην Πλατεία Πυθαγόρα εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου.

Σύμφωνα με τη δημοτική παράταξη που πρόσκειται στο Κ.Κ.Ε., "τα γεγονότα που συνέβησαν το μεσημέρι της Τρίτης 17 Δεκέμβρη στη κεντρική πλατεία της πόλης, με τους προπηλακισμούς προσφύγων από τον ίδιο το δήμαρχο, και μάλιστα (συμπτωματικά;) την Παγκόσμια Μέρα Μετανάστευσης, διασύρουν το δήμο μας και το νησί στα μάτια όσων βλέπουν αυτές τις θλιβερές εικόνες , στο διαδίκτυο.

Αυτό όμως είναι το λιγότερο, μπροστά στο μήνυμα που εκπέμπουν στους κατοίκους της πόλης που υποφέρουν μαζί με τους πρόσφυγες, από τις συνέπειες του εγκλωβισμού τον οποίο και ο ίδιος ο δήμαρχος υιοθετεί και ουσιαστικά υποστηρίζει. Μήνυμα, ότι μπορεί ο καθένας να παίρνει το νόμο στα χέρια του και να τον επιβάλλει με κάθε μέσο. Μήνυμα - προτροπή που μετατρέπει σταδιακά μια κοινωνία σε ζούγκλα. 

Υπάρχουν υπηρεσίες για την καταπολέμηση της παραβατικότητας. Η αυτοδικία είναι απαράδεκτη σε κάθε περίπτωση.

Καλούμε τώρα τη δημοτική αρχή και τον ίδιο το δήμαρχο, να αναλογιστούν  τις τεράστιες ευθύνες που αναλαμβάνουν μ’ αυτή τους την πρακτική. Ο λαϊκισμός και η «φιγούρα» ενάντια σε αδύναμους , αργά ή γρήγορα οδηγούν σε επικίνδυνα μονοπάτια χωρίς γυρισμό. 

Γι’ αυτό απευθύνουμε ύστατη έκκληση - από τις πολλές που έχουμε απευθύνει μέχρι τώρα – να εγκαταλείψουν αυτό τον επικίνδυνο δρόμο που έχουν πάρει και να σκύψουν στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος και ο λαός του"

"Αν θέλουν να δείξουν παλληκαριά και «τσαμπουκά», μπορούν να τα δείξουν απέναντι στην Ε.Ε και την κυβέρνηση, απέναντι στο ΝΑΤΟ και στους Αμερικάνους που αλωνίζουν τη περιοχή μας και σπέρνουν τον όλεθρο και τον ξεριζωμό. Σε όλους αυτούς, που έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τη ζωή μας, όχι μόνο στο προσφυγικό ζήτημα, αλλά και σε κάθε πρόβλημα,  υποβαθμίζοντας συστηματικά τη ποιότητα της ζωής μας" καταλήγει η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com