AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Δεκ 2019

Δήμος Ανατολικής Σάμου: "Κατάλληλο προς πόση το νερό στους Μυτιληνιούς"


Για τα αποτελέσματα του δειγματοληπτικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου στην Κοινότητα Μυτιληνιών και του κοινοποιήθηκαν σήμερα ενημερώνει τους πολίτες ο δήμος Ανατολικής Σάμου.

Ειδικότερα, όπως κάνει γνωστό, "το νερό είναι κατάλληλο προς πόση.

Τα αποτελέσματα τεκμηριώνουν ότι όλοι οι μετρήσιμοι δείκτες του νερού βρίσκονται εντός των προκαθορισμένων ορίων, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και ότι η κανονικότητα στο δίκτυο ύδρευσης της Κοινότητας έχει αποκατασταθεί".

Σύμφωνα με τον δήμο, οι δειγματοληψίες θα επαναλαμβάνονται, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, στο πλαίσιο του πληρέστερου συστηματικού ελέγχου της παρεχόμενης ποιότητας ποσίμου νερού.

"Η διασφάλιση της υγείας των δημοτών αποτελεί πρώτιστο στόχο της Δημοτικής Αρχής. Πέρα από τη συστηματική εξέταση του ποσίμου ύδατος, έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και του δικτύου ύδρευσης" δηλώνει ο δήμος Ανατολικής Σάμου, που έδωσε στη δημοσιότητα και τα σχετικά έγγραφα:




Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα είχε ανακοινωθεί ότι είχε διαπιστωθεί πως στο νερό των Μυτιληνιών η περιεκτικότητα του νερού σε Αρσενικό-(As) σε δύο σημεία εντός του οικισμού ήταν άνω των επιτρεπτών ορίων.

Φωτογραφία: Νίκος Αναστασίου