AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Δεκ 2019

Διεθνής διάκριση για φοιτητές της σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σάμο!

H ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου κέρδισε τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό

Φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, που εδρεύει στο Καρλόβασι Σάμου, συμμετείχαν και διακρίθηκαν με την δεύτερη θέση στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό «Galileo & Copernicus Innovation Challenge», που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στο Ελσίνκι της Φιλανδίας, στο πλαίσιο του European Space Week.

Οι ταλαντούχοι φοιτητές, οι οποίοι είναι μέλη της κοινότητας ΕΛ/ΛΑΚ Πανεπιστήμιου Αιγαίου και της κοινότητας Microsoft Student Partners, είναι οι Αθανάσιος Καψάλης, Ζαχαρίας Μιτζέλος, Νικόλαος Πόταρης και Χρήστος Χρήστου.

Από αριστερά προς τα δεξιά οι φοιτητές που διακρίθηκαν Αθανάσιος Καψάλης, Ζαχαρίας Μιτζέλος, Νικόλαος Πόταρης και Χρήστου Χρήστος

H ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου κατά τη διάρκεια του Hackathon

Ο διαγωνισμός ήταν ένα γεγονός στο οποίο οι φοιτητές συνεργάστηκαν με σκοπό την συνεισφορά στα επιστημονικά πεδία παρατήρησης και συλλογής δεδομένων της γης, ειδικότερα στο πως τεχνολογίες παρατήρησης της γης του προγράμματος Copernicus μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να πραγματοποιηθούν καινοτόμες ιδέες και εφαρμογές που αφορούν την έγκυρη πρόβλεψη και αντιμετώπιση καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης, με την χρήση δορυφορικών δεδομένων, παρέχοντας λύσεις σε πραγματικά προβλήματα.

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου κατέθεσαν μια πρόταση για την πρόβλεψη και αντιμετώπιση των πλημμυρών και πυρκαγιών, δυο ζητημάτων που αφορούν άμεσα την χώρα μας, καθώς και έναν μηχανισμό μείωσης του χρόνου απόκρισης της πολιτικής προστασίας σε έκτακτα περιστατικά.

Παρόλο τον αισθητό ανταγωνισμό και τα υψηλού επιπέδου έργα από όλες τις ομάδες, η ομάδα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου κατάφερε να αποσπάσει την δεύτερη θέση στον διαγωνισμό. Το βραβείο της διάκρισης αυτής είναι πρόσβαση διαρκείας έξι μηνών σε δορυφορικά δεδομένα, εργαλείο το οποίο θα χρησιμοποιηθεί στην περαιτέρω ανάπτυξη και υλοποίηση της ιδέας τους.

Η συμμετοχή και διάκριση της ομάδας φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε αυτόν τον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό αποτελεί μια από τις πολλές δράσεις εξωστρέφειας που πραγματοποιούνται. Αποτελεί επίσης, μια εξαιρετική ευκαιρία για τους φοιτητές να διευρύνουν τους γνωστικούς τους ορίζοντες και να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους του επιστημονικού και επαγγελματικού τομέα τους.Οι φοιτητές ευχαριστούν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για την σημαντική υποστήριξη και δηλώνουν ότι σκοπεύουν να συνεχίσουν παρόμοιες δράσεις οι οποίες βελτιώνουν περαιτέρω την εξωστρέφεια των φοιτητικών ομάδων και του Πανεπιστημίου.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com