AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

2 Απρ 2013

Η ετήσια γενική συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Νομού Σάμου


Ομόφωνα εγκρίθηκε την Κυριακή από την Ετήσια Γενική Συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Νομού Σάμου ο απολογισμός δράσης της Διοίκησής του για το 2012 και ο προγραμματισμός για το 2013.

Συζητήθηκαν και αναλύθηκαν τα σοβαρότερα προβλήματα που απασχολούν την εργατική τάξη της χώρας μας και πολύ περισσότερο των νησιών του Νομού.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, "μέσα από τον διάλογο αυτό φάνηκαν για άλλη μια φορά οι τεράστιες ευθύνες που έχουν οι πλειοψηφίες των κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων Γ.Σ.Ε.Ε.-Α.Δ.ΕΔ.Υ. γιατί δεν προετοίμασαν, δεν οργάνωσαν και δεν συγκέντρωσαν δυνάμεις για την αντίσταση και αντεπίθεση της εργατικής τάξης απέναντι στην χειρότερη αντεργατική επίθεση που έχει γίνει ποτέ και που ξεδιπλώνεται ακόμα.
 
Ιδιαίτερα τονίστηκε το γεγονός της κατάργησης του επιδόματος γάμου 10% για τους εργαζόμενους που αμείβονται με τον κατώτερο μισθό πράγμα που θα επιφέρει μία μείωση της τάξης των 58,60 €. Η πλειοψηφία της Γ.Σ.Ε.Ε. έχει και εδώ μεγάλες ευθύνες γιατί δεν συνεδρίασε και δεν ξεκίνησε τις διαδικασίες για την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.), τη στιγμή που το Π.Α.ΜΕ. είχε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση εδώ και μήνες για την υπογραφή της νέας Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. και ζητούσε την άμεση συνεδρίαση της Διοίκησης της Γ.Σ.Ε.Ε. και την οργάνωση της πάλης γι αυτό το στόχο.

Στη Συνέλευση του Ε.Κ. επαναβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ο ταξικός προσανατολισμός του, η ανάγκη ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, η ανάγκη αναβάθμισης της λειτουργίας των πρωτοβάθμιων σωματείων, η αλλαγή των συσχετισμών δύναμης και το δυνάμωμα της λαϊκής συμμαχίας σε ένα ενιαίο μέτωπο πάλης των εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων, των φτωχών αγροτών και αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών και νέων.

    Στη συνέλευση, τέλος, εγκρίθηκαν ομόφωνα τα παρακάτω ψηφίσματα :
- Για την απόσυρση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και την συμπαράσταση στους απεργούς ναυτεργάτες. Για συγκοινωνίες σύγχρονες, καθημερινές, ασφαλείς, με φθηνό εισιτήριο.
- Για τα προβλήματα Υγείας στα νησιά μας που μεγαλώνουν.
- Για την προστασία ατόμων εξαρτημένων από ουσίες (ναρκωτικά, αλκοόλ).
- Για το στόχο του Υπουργείου Εργασίας να αρπάξει το κτίριο του Εργατικού Κέντρου."