AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

2 Απρ 2013

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την Υγεία την Παρασκευή στο Καρλόβασι

 


Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την έλλειψη ασθενοφόρου και τα προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου διοργανώνει την Παρασκευή 5/4 στις 18:30 στην Πλατεία Καρλοβάσου η Λαϊκή Επιτροπή Καρλοβάσου. Σε αυτό συμμετέχει και πλήθος άλλων τοπικών φορέων.

«Ένα μόνο ασθενοφόρο καλύπτει πλέον ολόκληρο το νησί μας. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι δεν επαρκεί. Οι οδηγοί που έχουν απομείνει δεν είναι δυνατό να καλύψουν τις ανάγκες λειτουργίας του όλο το 24ωρο και όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Είναι αδύνατο να καλυφθούν οι καθημερινές ανάγκες μεταφοράς ασθενών και τα έκτακτα τροχαία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Επιτροπή Καρλοβάσου, που επισημαίνει :

«Η κατάσταση θα χειροτερεύει συνεχώς όσο προχωρούμε μέσα στην τουριστική περίοδο και αυξάνεται ο πληθυσμός στο νησί μας. Ανησυχούμε, διότι πλέον είναι βέβαιο ότι κινδυνεύουν να χαθούν ανθρώπινες ζωές. Είναι άμεση η ανάγκη να αντιδράσουμε εδώ και τώρα. Οι αρμόδιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Καλούμε όλους τους φορείς και όλους τους συμπολίτες μας να διαδηλώσουμε μαζί την έντονη διαμαρτυρία μας για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Να απαιτήσουμε την αυτονόητη μόνιμη ύπαρξη ικανού αριθμού ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου, αλλά και σε ολόκληρο το νησί της Σάμου, με το απαραίτητο προσωπικό και πλήρη υλικοτεχνική υποδομή για την έγκαιρη και ασφαλή μεταφορά ασθενών και τραυματιών.

Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα, δεν μετριέται σε χρήμα. Είναι δημόσιο αγαθό και η παροχή του στους πολίτες είναι πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας. Ο καθένας μόνος του είναι αδύναμος, πολλοί μαζί μπορούμε! Ένας για όλους και όλοι για έναν!
», καταλήγει.

Με τη σειρά του, το Εργατικό Κέντρο Σάμου σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει: «Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους φτωχούς αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τις γυναίκες και τη νεολαία των νησιών μας να κάνουν την Υγεία δική τους υπόθεση. Να δυναμώσουν τα Σωματεία και τις Λαϊκές Επιτροπές και μέσα από αυτά να διεκδικήσουμε επαρκείς μονάδες υγείας, πλήρως στελεχωμένες με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και φαρμακευτικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ με ικανοποιητικό αριθμό ασθενοφόρων και προσωπικού, κατάργηση του χαρατσιού, να μην συγχωνευθούν τα νοσοκομεία Σάμου-Ικαρίας».

Στη διαμαρτυρία παίρνει μέρος και ο Σύλλογος Πολυτέκνων Νομού Σάμου, ο οποίος απηύθυνε σχετικό κάλεσμα προς τα μέλη του και τις τρίτεκνες οικογένειες της Σάμου να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο.

Οι πολύτεκνοι μιλούν για «εγκληματική αδιαφορία για όλη τη Σάμο» και επισημαίνουν : «Ας αναλογιστούμε όλοι πως κανείς μας δεν είναι άτρωτος, πως κανείς μας κάποια στιγμή δεν θα κινδυνεύσει και ας σηκωθούμε από τους καναπέδες μας να αγωνιστούμε ενάντια σε αυτούς που δεν ενδιαφέρονται για την υγεία των παιδιών μας καθώς και τη δική μας».