AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

2 Απρ 2013

Διεύρυνση ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων στη Σάμο από 1/6 έως 30/8


Τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων αποφάσισε ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμου για τους καλοκαιρινούς μήνες, δηλαδή από 1 Ιουνίου έως 30 Αυγούστου 2013. 

Τα εμπορικά καταστήματα στην πόλη της Σάμου θα είναι ανοικτά από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, από Δευτέρα έως και το Σάββατο. Αντίθετα πάρθηκε ομόφωνα η απόφαση, τα εμπορικά καταστήματα να είναι κλειστά κατά την ημέρα της Κυριακής.

Στην 5η γενική συνέλευση του εμπορικού συλλόγου Σάμου, που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Αιολίς» παρουσία αρκετών εμπόρων (η προσέλευση ήταν ικανοποιητική), παρευρέθη και η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σαμίων κα Μορφούλα Χατζηπαύλου, όπου έκανε μία ενημέρωση σχετικά με την παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Απριλίου. Ζήτησε από τους εμπόρους τη συμμετοχή τους και αυτοί από την πλευρά τους υποσχέθηκαν ότι θα συμμετέχουν, καθαρίζοντας τους εμπορικούς δρόμους της πόλης.

Από το προεδρείο του Ε.Σ.Σ. έγινε ενημέρωση των μελών του για την κατασκευή ιστοσελίδας, όπου θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από αυτή να διαφημίζονται τα μέλη του. Έπειτα από δύο προσφορές που έχει στα χέρια του ο Ε.Σ.Σ. και εξετάζονται, η απόφαση για την εντολή κατασκευής της ιστοσελίδας, αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Έγινε ενημέρωση επίσης για τα όσα συζητήθηκαν μεταξύ του προεδρείου του Ε.Σ.Σ. και του κλιμακίου της Ν.Δ. Σάμου που πρόσφατα τους επισκέφθηκε.

Στο τραπέζι του διαλόγου έπεσε και η πρόταση να γίνουν οι «πιέσεις» προς κάθε πλευρά, έτσι ώστε η πόλη της Σάμου, να συμπεριληφθεί στις εκδρομές που «πωλούνται» στους τουρίστες που επιβαίνουν στα κρουαζιερόπλοια. Αυτό ήταν κι ένα παράπονο των εμπόρων, να βλέπουν δηλαδή να φεύγουν με τα λεωφορεία γεμάτα κόσμο για άλλους προορισμούς και να μη σταματούν ούτε για πέντε λεπτά στην πόλη για να περπατήσουν έστω στην αγορά. Κάτι ανάλογο θα γίνει και για τους επιβάτες των «πτήσεων τσάρτερ» που έρχονται στο νησί.

Επίσης ο Ε.Σ.Σ. αποφάσισε να συμμετάσχει στις καλοκαιρινές γιορτές κρασιού (κάτι που ζητήθηκε και από τον Δ.Ο.Π.ΠΟ.Ν.Α.Σ.), με μία εκδήλωση που θα είναι «δυνατή» και θα ξεφεύγει από το κλασικό σκηνικό των γιορτών κρασιών.


Πηγή: RadioCafe.gr