AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

2 Απρ 2013

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Σάμου στο πλευρό των ναυτεργατών

 

Την αλληλεγγύη της στους ναυτεργάτες, που κατέρχονται την Τετάρτη 3 Απριλίου σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία,  εκφράζει η Εκτελεστική Επιτροπή του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Καταγγέλλει το προτεινόμενο νομοσχέδιο για την «ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις», θεωρώντας ότι «η κυβέρνηση των εφοπλιστών παίρνει νέα μέτρα προκειμένου να θωρακίσει τα κέρδη του εφοπλιστικού κεφαλαίου, σε βάρος των ναυτεργατών, αλλά και των νησιωτών. Καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας των ναυτεργατών, αλλάζει τη σύνθεση των πληρωμάτων με την άρση του Cabotage, συμβάλλει να επικρατεί η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία σε πολλαπλάσιο βαθμό.

Για εμάς τους νησιώτες αυτές οι αλλαγές, καθώς και η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, όπως και η κατάργηση της 10μηνης υποχρεωτικής δρομολόγησης πλοίων, θα φέρει νέες αυξήσεις στην τιμή των εισιτηρίων, θα μειώσει ακόμη περισσότερο τα δρομολόγια και θα μεγαλώσει την απομόνωση των νησιών μας, θα απειληθεί και άλλο η ασφάλεια της ζωής στη θάλασσα.

Συμπαραστεκόμαστε στον απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών την Τετάρτη 3 Απρίλη, οι οποίοι, παρόλο που είναι επιστρατευμένοι, παλεύουν και αγωνίζονται κόντρα στην τρομοκρατία της κυβέρνησης. Τα νησιά μας τα απομονώνει η αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και όσοι της κάνουν πλάτες και όχι οι αγώνες των ναυτεργατών.

Οι ναυτεργάτες παλεύουν για να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους στο μπάρκο, να μην αρθεί το καμποτάζ, διεκδικούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, μόνιμη σταθερή εργασία, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, υπερασπίζονται τα ασφαλιστικά τους ταμεία, παλεύουν δηλαδή για όλα όσα και εμείς παλεύουμε, αντιστέκονται στην ίδια αντιλαϊκή καταιγίδα που χτυπάει το σύνολο των εργαζομένων, που θυσιάζει τις ζωές και το μέλλον όλων μας.

·        Ο δίκαιος αγώνας τους είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης, είναι υπόθεση των λαϊκών στρωμάτων, είναι υπόθεση όλων μας.

·        Χαιρετίζουμε και είμαστε αλληλέγγυοι με όλες μας τις δυνάμεις στους ναυτεργάτες απεργούς. Είμαστε δίπλα τους γιατί παλεύουν και για εμάς.

·        Καλούμε κάθε σωματείο, κάθε συλλογικότητα να εκφράσουν  την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα τους.

·        Παίρνουμε μέρος  και καλούμε σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Σάμου την ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΑΠΡΙΛΗ, 

-στη ΣΑΜΟ, στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ στις 7μμ και πορεία διαμαρτυρίας στο Λιμεναρχείο

-και στην ΙΚΑΡΙΑ, στον ΕΥΔΗΛΟ στις 8μμ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

-  Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.
-  Να σταματήσει τώρα η επιστράτευση των ναυτεργατών.
-  Καμία ιδιωτικοποίηση των λιμανιών. καμία ανατροπή στα δικαιώματα των εργαζομένων.
- Πλοία σύγχρονα και ασφαλή και με φτηνό ναύλο, με απρόσκοπτη και τακτική σύνδεση των νησιών μας μεταξύ τους και με την ηπειρωτική Ελλάδα.
- Πλοίο 365 μέρες το χρόνο και εξυπηρέτηση των εσωτερικών γραμμών.
- Ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που να εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες, που  αυτό είναι εφικτό μόνο με τη σύσταση ενιαίου δημόσιου φορέα ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών
».