AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

1 Απρ 2013

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ : Εκδρομή στον σπηλαιο-ποταμό του Κέρκη

Φωτογραφία: Στέλιος Σταμούλος
Τον σπηλαιο-ποταμό του Κέρκη με την ονομασία «Του Καρμανιόλου η τρύπα» επισκέφθηκαν την Κυριακή μέλη και φίλοι του Σπηλαιολογικού Συλλόγου Σάμου «Ο Ευπαλίνος».

Έχει πάρει την ονομασία του ανθρώπου που την ανακάλυψε, έχει μήκος περίπου 30 μέτρων, με ύψος από 0,40 έως 1 μέτρο, με στενές διακλαδώσεις προς τα πάνω. Η ιστορία του είναι σημαντική, αφού κατά το έπος του 1940 προστάτεψε και έσωσε τη ζωή 12 αγωνιστών από τα νύχια των Ιταλών κατακτητών.

Στη χθεσινή εκδρομή, άντρες αλλά και γυναίκες που θέλησαν να νιώσουν την ελάχιστη σπηλαιολογική δυσκολία που παρουσιάζει το συγκεκριμένο σπήλαιο, σύρθηκαν με τη βοήθεια των ειδικών στο εσωτερικό του και τελικά απόλαυσαν τη διαδρομή.

Κάποιοι, μάλιστα, προχώρησαν και στα ανεξερεύνητα μέχρι τώρα σημεία του σπηλαίου, με την παρουσία έμπειρων, καταρτισμένων στελεχών του συλλόγου.

Και εκτός σπηλαίου, ο Κέρκης - το βουνό του μυστήριου για μια ακόμη φόρα αποζημίωσε τους εκδρομείς με τις πολυποίκιλες μυρωδιές του από τα αρωματικά και φαρμακευτικά βότανα, που φυτρώνουν ακόμη και στα απόκρημνα βράχια του.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδρομή:





























Πηγή των παραπάνω φωτογραφιών: Σελίδα Facebook του Σπηλαιολογικού Συλλόγου "Ευπαλίνος".

Στη συνέχεια παρουσιάζονται φωτογραφίες που τράβηξε ο Στέλιος Σταμούλος από την εκδρομή: