AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Ιουν 2013

Διεθνής συνάντηση για την ψηφιακή καινοτομία από 1 έως 5/7 στη Σάμο

 
Περισσότεροι από 100 υψηλού επιπέδου ειδικοί της πληροφορικής και της διακυβέρνησης από 20 χώρες θα συμμετάσχουν στη διεθνή συνάντηση κορυφής με θέμα “Digital Innovation for Government, Business and Society”, που διεξάγεται στις 1-5 Ιουλίου 2013, στο Ξενοδοχείο Doryssa στη Σάμο.

Η συνάντηση τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου / Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Διαλειτουργικότητας και των διεθνών ερευνητικών έργων PADGETS, NOMAD και ENGAGE.

Στη συνάντηση κορυφής θα παρουσιαστούν οι νέες δράσεις και κατευθύνσεις για την πληροφορική και τις τεχνολογίες διαδικτύου, στα πλαίσια της Ψηφιακής Ατζέντας 2020 και του επερχόμενου νέου Προγράμματος - Πλαισίου για την έρευνα και ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση HORIZON 2020. Περισσότερα από 15 διεθνή ερευνητικά έργα θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες και εργαλεία χάραξης πολιτικής, συμμετοχής των πολιτών στη λήψη αποφάσεων και ανοικτής διακυβέρνησης.



Στις εργασίες της συνάντησης κορυφής θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Ευρωπαϊκών Οργανισμών, Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Έργων, καθώς και στελέχη  διεθνών εταιρειών πληροφορικής, ανάμεσα στις οποίες οι Alcatel-Lucent, Google, IBM, Microsoft, Yahoo και Intrasoft International.

 

Ο Γιάννης Χαραλαμπίδης, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών με έδρα το Καρλόβασι, και πρόεδρος του συνεδρίου, δήλωσε για τη συνάντηση κορυφής: «Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που η Σάμος θα είναι για μερικές ημέρες στο επίκεντρο των εξελίξεων για την ψηφιακή καινοτομία, τη συμμετοχική διακυβέρνηση, τη διαλειτουργικότητα και τις νέες υπηρεσίες του διαδικτύου, διεθνώς. Στα πλαίσια του Samos Summit, γίνονται σημαντικές ανακοινώσεις και τοποθετήσεις από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις και τα σπουδαιότερα ερευνητικά κέντρα πληροφορικής.  Η συμβολή των Ελλήνων επιστημόνων, ερευνητών και επιχειρήσεων πιστεύουμε ότι θα είναι και σε αυτόν τον τομέα ουσιαστική αλλά και ανταποδοτική για την κοινωνία, προς μία ανοικτή και αποτελεσματική διακυβέρνηση».

Περισσότερα για τη συνάντηση κορυφής, η οποία θα μεταδίδεται και «ζωντανά» μέσω διαδικτύου, στο http://www.samos-summit.org

Πηγή: ICTplus.gr