AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Ιουν 2013

Σχολεία της Σάμου μετέχουν σε μαθητικό φεστιβάλ ντοκιμαντέρ



Δύο σχολεία της Σάμου συμμετέχουν με ισάριθμα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους στη "Cineμάθεια", το 1ο πειραματικό φεστιβάλ ταινιών για σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, το οποίο διεξάγεται στις 29 και 30 Ιουνίου στη Χίο.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης) Σάμου με τίτλο "Αγαλματάκια ακούνητα".

Την Κυριακή 30/6 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Γυμνασίου Πυθαγορείου με τίτλο "Μελάμφυλλος...".

Η προβολή όλων των ταινιών που πήραν μέρος θα πραγματοποιηθεί στην «καλή αυλή» του Citrus, στον Κάμπο της Χίου.

Στο φεστιβάλ, το οποίο έχει τίτλο «Η σιωπή των αγαλμάτων ιστορεί…», συμμετέχουν μαθητές γυμνασίων και λυκείων από τη Σάμο, τη Χίο, τις Οινούσσες, τα Ψαρά και τη Λήμνο. Τόσο οι ταινίες μυθοπλασίας όσο και τα ντοκιμαντέρ που δημιούργησαν τα παιδιά, με τη βοήθεια των καθηγητών τους, έχουν ως πηγή έμπνευσης ένα ή περισσότερα αγάλματα του τόπου τους.

Οι ταινίες, οι οποίες θα αξιολογηθούν από την κριτική επιτροπή του φεστιβάλ, είναι υποψήφιες για τα βραβεία: καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου, ερμηνείας, κοστουμιών-σκηνογραφίας, φωτογραφίας, μουσικής επιμέλειας και μοντάζ.

Κάντε κλικ για μεγέθυνση
Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους: Παντελή Θαλασσινό (συνθέτη-τραγουδιστή), Έλενα Καλογρίδου (σκηνοθέτη ντοκιμαντέρ), Όλγα Λεοντιάδου (σκηνογράφο), Υρώ Μανέ (ηθοποιό/πρόεδρο Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών), Γιώργο Μουτσάτσο (ζωγράφο/φωτογράφο), Πάρι Ξυνταριανό (σχεδιαστή), Μαρκέλλα Σπανού (μέλος της Κινηματογραφικής Λέσχης Χίου), Γιάννη Τζούμα (δημοσιογράφο) και Δέσποινα Τομαζάνη (ηθοποιό/λογοτέχνη). Τον γενικό συντονισμό του Φεστιβάλ έχει αναλάβει η Στέλλα Τσιροπινά.

Δείτε το πρόγραμμα των ταινιών που θα προβληθουν:

Κάντε κλικ για μεγέθυνση


Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για το φεστιβάλ (κάντε κλικ για μεγέθυνση):