AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

29 Ιουν 2013

Στον «αέρα» η επαναδρομολόγηση του «Θεόφιλος»


Τοποθετείται και επισήμως με ανακοίνωσή της η ναυτιλιακή εταιρεία NEL Lines σχετικά με την αδυναμία της να επαναδρομολογήσει άμεσα το «Θεόφιλος» στη γραμμή από και προς Σάμο. Επιρρίπτει ευθύνες στον παραιτηθέντα Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και ξεκαθαρίζει ότι τα δρομολόγια του πλοίου της δεν θα εκτελεστούν αν δεν εγκριθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη NEL Lines, «την Πέμπτη 27/06 η εταιρεία μας, με αίτημα που κατέθεσε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου ζήτησε για μία εβδομάδα τροποποίηση των δρομολογίων των πλοίων της Ε/Γ-Ο/Γ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ και Ε/Γ-Ο/Γ AQUA MARIA ούτως ώστε να εξυπηρετηθούν οι συγκοινωνιακές ανάγκες των γραμμών Θεσσαλονίκη/Καβάλα-Λήμνος- Μυτιλήνη-Χίος-Σάμος-Ικαρία.

Το αίτημα αυτό υπεβλήθη μετά την υπαναχώρηση ενδιαφερόμενης ναυτιλιακής εταιρείας η οποία είχε λάβει την έγκριση του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Σπιλάνη να αντικαταστήσει με το πλοίο της τα δρομολόγια του πλοίου Ε/Γ-Ο/Γ ΘΕΟΦΙΛΟΣ στις ανωτέρω γραμμές.

Στο παραπάνω αίτημα μας ουδεμία απάντηση εδόθη!

Πρέπει να σημειωθεί ότι η μη ολοκλήρωση των εργασιών ετήσιας επιθεώρησης του Ε/Γ-Ο/Γ ΘΕΟΦΙΛΟΣ οφείλεται αποκλειστικά στην καθυστέρηση έγκρισης της τριετούς παράτασης στις συγκεκριμένες γραμμές του προαναφερόμενου πλοίου.

Σε δύο συνεδριάσεις του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, μετά από απουσία των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής που προΐστατο ο κ. Σπιλάνης, το αίτημα αυτό ανεβλήθη, παρά την προσκόμιση εγγυητικής επιστολής τραπέζης από την εταιρεία μας.

Τελικώς, σχεδόν 5 μήνες μετά την αίτησή μας, ενεκρίθη η τριετής παράταση εκτέλεσης δρομολογίων από το πλοίο Ε/Γ-Ο/Γ ΘΕΟΦΙΛΟΣ στις ανωτέρω γραμμές στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στη Νάξο. Η έγκριση εστάλη μόλις στις 02/06/2013.

Η έγκριση αυτή εδόθη με πλειοψηφία, με μοναδικό μειοψηφήσαντα τον καθ' ύλην αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Ιωάννη Σπιλάνη, ο οποίος, σαν να μην εγνώριζε, διαμαρτύρετο σαν γνήσιος αντιπολιτευόμενος πολίτης γιατί δεν υπάρχουν ανοικτά πλάνα δρομολογίων.

Ο κ. Σπιλάνης, παρά το ότι έχει παραιτηθεί, συνεχίζει και τότε και τώρα με τις "αδέξιες" και προς ποίου άραγε συμφέροντος ενέργειές του, να τορπιλίζει την εύρυθμη συγκοινωνιακή κάλυψη των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου και να ενεργεί σίγουρα εναντίον των συμφερόντων νησιωτών και επιβατών.

Κατόπιν αυτών, ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι τα ανωτέρω δρομολόγια δεν θα εκτελούνται μέχρις εγκρίσεως αυτών από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής
», καταλήγει η εταιρεία.