AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Ιουν 2015

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια στις 30/6

 


Την προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής προειδοποιητικής απεργίας των ναυτικών την Τρίτη 30 Ιουνίου αποφάσισε την Τρίτη η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (Π.Ν.Ο). 

Η ΠΝΟ κάνει λόγο για «κατάφωρη παραβίαση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας των ναυτικών από ορισμένες ακτοπλοϊκές εταιρείες», με σιωπηρή ανοχή των λιμενικών αρχών.


Τα ναυτεργατικά σωματεία που συμμετείχαν στη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας ζήτησαν την υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας στην ακτοπλοΐα (οι συμβάσεις έχουν λήξει στις 31/12/2014), αλλά κυρίως την εφαρμογή των ήδη υφιστάμενων ΣΣΕ, που, όπως ανέφεραν, σε πολλές περιπτώσεις παραβιάζονται.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία τονίζει ότι η μη πληρωμή των δεδουλευμένων στα πληρώματα ορισμένων εταιρειών συνεχίζεται, ότι η ανεργία έχει ξεπεράσει το 50%, ενώ θέτει και θέμα «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας, αλλά και ασφάλειας των ίδιων των πλοίων και των επιβατών από τις αλλεπάλληλες μειώσεις των οργανικών συνθέσεων.

Η απεργία των ναυτικών, που θα ξεκινήσει από τις 00:01 της Τρίτης 30 Ιουνίου έως τις 24:00 τα μεσάνυχτα τη ίδιας ημέρας αναμένεται να επιφέρει αναστάτωση σε ταξιδιώτες, τουρίστες και ακτοπλοϊκές εταιρείες.