AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Ιουν 2015

Πυροσβεστικά αεροσκάφη και στο αεροδρόμιο της Σάμου τώρα το καλοκαίρι


Και στη Σάμο θα μετασταθμεύουν το φετινό καλοκαίρι τα πυροσβεστικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, ανακοίνωσε επίσημα την Παρασκευή το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ετήσιο σχεδιασμό αντιμετώπισης πυρκαγιών του Πυροσβεστικού Σώματος, Καναντέρ (Canadair) τύπου 215 (CL-215) θα μετασταθμεύουν στο αεροδρόμιο της Σάμου, καθώς και στην 111 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Ν. Αγχιάλου, στην 117 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας και στην 131 Σμηναρχία Μάχης/Αεροπορική Βάση Ακτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του My Samos Blog, στο νησί αναμένονται στο αμέσως προσεχές διάστημα δύο Καναντέρ, όπως προβλέπει ο αρχικός επιχειρησιακός σχεδιασμός της Πυροσβεστικής.

Αντίστοιχα, Καναντέρ τύπου 415 (CL-415) θα εδρεύουν κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο (έως 31/10) στην 112 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, ενώ τα Πετζετέλ (PZL) στην 120 ΠΕΑ/ Αεροπορική Βάση Καλαμάτας, στην 124 ΠΒΕ/ Αεροπορική Βάση Τρίπολης, στα αεροδρόμια Λαμίας, Κεφαλονιάς, Κέρκυρας και Μυτιλήνης, στην 131 Σμηναρχία Μάχης/Αεροπορική Βάση Ακτίου και στο Αεροπορικό Απόσπασμα Χρυσούπολης Καβάλας.

Σύμφωνα με την Πολεμική Αεροπορία, αυτή η διασπορά των δυνάμεων έγινε με τρόπο που λαμβάνει υπ' όψιν την κάλυψη όλου του ελλαδικού χώρου, τις επιδόσεις των αεροσκαφών και την τοποθέτηση των ενοικιαζόμενων ελικοπτέρων από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Η διάταξη αυτή μπορεί να αλλάξει λόγω καιρικών συνθηκών στο αεροδρόμιο που επιχειρούν ή λόγω της αναγκαιότητας του εκάστοτε μετώπου φωτιάς.

Σε κάθε περίπτωση, ο επιχειρησιακός έλεγχος και η διάθεση των αεροπορικών δυνάμεων γίνεται από το Πυροσβεστικό Σώμα.