AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Ιουν 2015

"Επίδομα Παραμεθορίου/Συστημένο": Ένα βιβλίο και για τη Σάμο


Το "Επίδομα Παραμεθορίου/Συστημένο", το νέο βιβλίο της Εβίτας Καραγεώργου, που αναφέρεται και στη Σάμο, παρουσιάζουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Στο βιβλίο της η συγγραφέας αφηγείται με λογοτεχνικό τρόπο τις εκπαιδευτικές της εμπειρίες στο τρίγωνο των νησιών του Βορείου Αιγαίου, και συγκεκριμένα στη Σάμο, στην Ικαρία και στους Φούρνους, όπου υπηρέτησε ως σχολική σύμβουλος.

"Μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, το βιβλίο παρατηρεί πάθη και κατορθώματα του έμψυχου κόσμου της εκπαίδευσης στην ακριτική παραμεθόριο, εκεί όπου η ομορφιά αναμετριέται διαρκώς με την ανάγκη. Αλήθειες και μύθοι της ανθρώπινης συνθήκης διαπερνούν μια αφήγηση προσωπική που επιχειρεί να νοηματοδοτήσει την περιπέτεια αλλά και τη γοητεία τού να είσαι εκπαιδευτικός", αναφέρεται στο κείμενο προαναγγελίας της επίσημης παρουσίασης του βιβλίου.

Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 24 Ιουνίου και ώρα 8 μ.μ, στην αυλή του 1ου Πειραματικού Λυκείου Αθήνας (οδός Ηπίτου 15), στην Πλάκα, με ελεύθερη είσοδο.

Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα, ενώ για το βιβλίο θα μιλήσουν η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛ.ΤΑ Κωστής Μελαχροινός, ο συγγραφέας Στέφανος Δάνδολος, ο φιλόλογος του 1ου Πειραματικού Λυκείου Αθήνας Δημήτρης Ρεντζέλος και η μαθήτρια της Γ' τάξης. Αντωνία Μαθιουλάκη.

Το βιβλίο "Επίδομα Παραμεθορίου/Συστημένο" θα διατίθεται αποκλειστικά από τα ταχυδρομεία όλης της χώρας.