AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Ιουν 2015

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στη Σάμο


Με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Τόσκα συναντήθηκε την Τρίτη στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Κατρακάζος. Το παρών στη συνάντηση έδωσαν ο βουλευτής Δημήτρης Σεβαστάκης, ο Διοικητής Α.Σ.Δ.Ε.Ν (Ανωτάτη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων) Αντιστράτηγος Μενέλαος Μεϊμάρης και ο Διοικητής της 79 Α.Δ.Τ.Ε (Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής), Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Μασούρας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον υφυπουργό για τα προβλήματα των νησιών του Νομού, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο πρόβλημα της ανταπόκρισης της κεντρικής διοίκησης στα απαιτούμενα μέτρα πυροπροστασίας και στο πρόβλημα της παράτυπης μετανάστευσης.

Ευχαρίστησε εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας την 79 Α.Δ.Τ.Ε και τη διοίκησή της για τη συνεχή και πολύπλευρη προσφορά και βοήθειά της στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και σε ολόκληρο το φάσμα της τοπικής κοινωνικής δραστηριότητας.

  
Ο κ. Κατρακάζος ζήτησε την αξιοποίηση της ανθρώπινης και υλικής υποδομής του Στρατιωτικού Νοσοκομείου προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και ενημερώθηκε από τον υφυπουργό ότι το αίτημα αυτό είναι στη φάση της νομοθετικής υλοποίησης.

Πληροφορήθηκε επίσης ότι κεντρική πολιτική απόφαση είναι η βοήθεια του Στρατού στην τοπική κοινωνία να ενταθεί και να αφορά σε επιπλέον δραστηριότητες.

Κατά την παραμονή του στο νησί, ο κ. Τόσκας επισκέφθηκε το στρατηγείο της 79 ΑΔΤΕ (Ανώτατη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής) και το στρατόπεδο του 289 Μ/Κ ΤΕ (Μηχανοκίνητο Τάγμα Εθνοφυλακής), όπου ενημερώθηκε για την αποστολή και τις δυνατότητες του σχηματισμού.

Στην ομιλία του προς το προσωπικό, ο κ. Τόσκας επεσήμανε: «Σχεδιάζουμε και σύντομα θα υλοποιήσουμε νέα δομή δυνάμεων, η οποία θα δίνει στις Ένοπλες Δυνάμεις μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και, όπου αυτό θα είναι δυνατό, μικρότερο κόστος, χωρίς να επηρεάζονται οι αμοιβές του προσωπικού».

Ερωτηθείς σχετικά από εκπροσώπους τοπικών ΜΜΕ, ο κ. Τόσκας διευκρίνισε ότι δεν εξετάζεται θέμα ΝΑΤΟϊκής βάσης στο Αιγαίο.