AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Σεπ 2015

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μια αξέχαστη Κυριακή για τους αυτοδύτες της Σάμου!

Πηγή φωτογραφιών: Σελίδα Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου στο Facebook

Μέλη του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου καταδύθηκαν την Κυριακή στη Μεγάλη Ξέρα, η οποία βρίσκεται βόρεια της βραχονησίδας του Αγίου Νικολάου, μεταβαίνοντας εκεί με το σκάφος "Γοργώ" του Συλλόγου.

Παρά το ρεύμα και την όχι και τόσο καλή ορατότητα, η πλούσια θαλάσσια ζωή και οι αλλεπάλληλες συναντήσεις με μεγάλους κάτοικους του βυθού όπως ροφοί, παντελήδες, σμέρνες, σαλάχια και μουλιάστρες έκαναν την κατάδυση μια από τις καλύτερες αυτής της χρονιάς.

Αμέσως μετά την ανάδυση, οι αυτοδύτες εντόπισαν δεκάμετρη ελαστική λέμβο υπερφορτωμένη με κόσμο να κατευθύνεται προς τη Σάμο, με πολύ χαμηλή ταχύτητα. Σε συνεννόηση με την αστυνομία και κατ ‘υπόδειξη του Λιμεναρχείου Σάμου προσέγγισαν το σκάφος και παρείχαν συνοδεία, ώστε να παράσχουν βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης και να αποτραπεί η αποβίβαση σε βραχώδεις επικίνδυνες περιοχές.

Πράγματι, όταν η μηχανή της λέμβου σταμάτησε λόγω βλάβης ή τέλους των καυσίμων, δύτες βούτηξαν, έδεσαν τη λέμβο και η Γοργώ ρυμούλκησε τη λέμβο έως την παραλία στο Ασπροχόρτι.

Οι πρόσφυγες – μετανάστες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια με τη βοήθεια των αυτοδυτών και των λουομένων, ενώ στο σημείο έσπευσε όχημα της αστυνομίας και πλωτό του λιμενικού.

Στη συνέχεια, αξιοποιώντας πληροφορία ελευθέρων δυτών ψαροτουφεκάδων, οι αυτοδύτες έπλευσαν προς την ξέρα "Μαδέρι", στην περιοχή "Λιβαδάκι".

Η πληροφορία ήταν πως ένα μεγάλο δίχτυ έχει πνίξει ολόκληρη τη ξέρα.

Από βάθη 15 έως 25 μέτρων, με τη χρήση σάκων ανέλκυσης, οι αυτοδύτες έφεραν στην επιφάνεια το δίχτυ φάντασμα, ενώ στο σκάφος και στο βυθό απελευθέρωσαν όλη την παγιδευμένη θαλάσσια ζωή, με καλύτερη στιγμή την απελευθέρωση ενός ροφού.

Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου από αυτή τη "γεμάτη" Κυριακή!
























































Πηγή: Σελίδα Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου στο Facebook