AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Σεπ 2015

Τι συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου

Πηγή φωτογραφίας: era-aegean.gr

Με 27 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασε τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου.

Πριν την συνεδρίαση προηγήθηκε σύσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων στο γραφείο του Δημάρχου για το ψήφισμα που κατατέθηκε και αφορούσε το μεταναστευτικό


Προ ημερησίας διατάξεως τέθηκαν προς ψήφιση τέσσερα ψηφίσματα που αφορούσαν το μεταναστευτικό, την δίκη στις 15 Οκτωβρίου των συνδικαλιστών του Νοσοκομείου σχετικά με την αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής, προ διετίας, την δίωξη των συνδικαλιστών των εκπαιδευτικών της Ε.Λ.Μ.Ε για την κατάληψη των γραφείων της Δ.Ι.Δ.Ε, επίσης προ διετίας, καθώς και της Ένωσης Γονέων για την κάλυψη των κενών δασκάλων στα σχολεία της Σάμου, ψηφίσματα που πέρασαν όλα ομόφωνα.

Επίσης προ ημερησίας διάταξης, ως κατεπείγον, τέθηκε το θέμα πρόσληψης από τον Δήμο ενός μηχανικού για την συντήρηση των οχημάτων του Δήμου, διάρκειας 2 μηνών.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Αντώνης Σίμος ζήτησε την περαιτέρω σηματοδότηση των καταπτώσεων στον περιμετρικό δρόμο και την πρόσληψη προσωπικού στις εγκαταστάσεις του βιολογικού στον Κότσικα ώστε να εκπαιδευτεί στην λειτουργία τους.

Ο Δημήτρης Μηλίγγος από την αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε στην επόμενη συνεδρίαση να συζητηθεί το θέμα του χωροταξικού, μετά την πρόταση που είδε το φως της δημοσιότητας.

Ο Δήμαρχος διάβασε έγγραφο που απέστειλε ο ίδιος για το θέμα, λέγοντας πως "πληροφορηθήκαμε ότι η διαβούλευση πρέπει να γίνει ως τις 12 Οκτωβρίου, για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά το μέλλον του νησιού, με διαδικασία εκλογών στη μέση και στα όσα απαράδεκτα προβλέπει για την Σάμο η πρόταση".

Επιπλέον ζήτησε όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι συντεταγμένα να αντιμετωπίσουν όπως είπε χαρακτηριστικά την "λαίλαπα", αφού υπάρξει κατάθεση προτάσεων στην επιτροπή που συγκροτήθηκε γι αυτόν τον λόγο.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Κώστας Τζίχας, στην παρέμβασή του τόνισε πως το Κ.Κ.Ε πριν από χρόνια όταν λήφθηκε η απόφαση για τροποποίηση του χωροταξικού σχεδιασμού είχε προειδοποιήσει ότι θα ήταν στην κατεύθυνση εξυπηρέτησης των μεγάλων μονάδων και του κεφαλαίου.

Στην διαδικασία των ερωτήσεων η Θεανώ Σαρρηγεωργίου της Λαϊκής Συσπείρωσης ρώτησε για το θέμα της στέγασης του Ειδικού Σχολείου Σάμου, στο οποίο απάντησε ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Καραγιαννίδης, ότι τις επόμενες μέρες ολοκληρώνονται οι εργασίες εσωτερικά και θα κληθεί και η υγειονομική υπηρεσία όταν ετοιμαστεί να ελέγξει τους χώρους του.

Πηγή: era-aegean.gr