AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Σεπ 2015

Τα νεώτερα για τα έργα στην πόλη της Σάμου

Φωτογραφία αρχείου My Samos Blog

Λεπτομέρειες για την εξέλιξη των υπό κατασκευή έργων στην πόλη της Σάμου έδωσε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα η τοπική δημοτική Αρχή.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ένα προς ένα τα τέσσερα μεγαλύτερα έργα που εκτελούνται εδώ και καιρό στο Βαθύ βρίσκονται τώρα στα εξής στάδια:


* Αντιπλημμυρική προστασία παραλιακής και αποκατάσταση χερσαίας ζώνης λιμένα Βαθέος:

1. Έχει υλοποιηθεί το 95% του φυσικού αντικειμένου του έργου, πλέον της συμπληρωματικής σύμβασης.

2. Έχει ολοκληρωθεί η ανύψωση του κρηπιδώματος, το λιθόστρωτο τμήμα του παραλιακού μετώπου, έχουν κατασκευαστεί στο ίδιο τμήμα οι βάσεις Ω/Σ για όλα τα νέα παγκάκια, καθώς επίσης και τα παρτέρια.

3. Έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες τοποθέτησης ελαστικού δαπέδου ασφαλείας και τοποθέτησης καναλιών απορροής όμβριων υδάτων στην παιδική χαρά, στο ύψος της παλιάς ταξιαρχίας και η αλλαγή φωτιστικών του χώρου.

4. Έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του ποδηλατοδρόμου στα πρώτα 600 μέτρα, ενώ αναμένεται να κατασκευασθούν την επόμενη εβδομάδα τα τελευταία 50 μέτρα.

5. Παράλληλα με την εξέλιξη των εργασιών του ποδηλατοδρόμου, προχωρά η κατασκευή υποστρώματος των πεζοδρόμων κατάντη του δρόμου από το ύψος του ξενοδοχείου «Σάμος» και ήδη έχει ολοκληρωθεί έως το ύψος της κεντρικής πλατείας. Έχει τοποθετηθεί έως στο ίδιο τμήμα το γαρμπιλομωσαϊκό και οι κυβόλιθοι και έχουν παραδοθεί σε χρήση.

6. Δόθηκε τμήμα του εργοταξίου για στάθμευση οχημάτων 62 θέσεων.

7. Τοποθετήθηκαν τα νέα φωτιστικά σε όλη την έκταση των επεμβάσεων και ξεκίνησαν να τοποθετούνται και τα αυτοφωτιζόμενα φωτοβολταϊκά πλακίδια δαπέδου του ποδηλατοδρόμου.

8. Έχει ζητηθεί από τη Διαχειριστική Αρχή Βορείου Αιγαίου προέγκριση παράτασης περαίωσης έργου έως τις 30/11/2015 με αναμενόμενη περαίωση των οικοδομικών εργασιών ένα μήνα νωρίτερα.



* Δευτερεύοντα αποχετευτικά δίκτυα ακαθάρτων και ομβρίων υδάτων πόλεως Σάμου:

1. Έχει υλοποιηθεί το 90% του φυσικού αντικειμένου του έργου.

2. Έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κατασκευής των δικτύων στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης.

3. Υπολείπονται εργασίες στα εξής τμήματα: κεντρικός δρόμος Νεάπολης, οδός Κατεβαίνη έως παραλία (το τμήμα αυτό αποφασίστηκε ότι θα γίνει μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου), οδός Θησέως και Λυκούργου Λογοθέτη έως Γράμμου.

4. Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στις οδούς Ευπαλίνου, Σταματιάδου, Επαμεινώνδα και Πλάτωνος.

5. Σε εξέλιξη εργασίες κατασκευής κιβωτοειδών οχετών στα ρέματα Γηροκομείου, Νεκροταφείου, περιοχής Διοικητηρίου (Μ. Ασίας) και η τοποθέτηση αγωγών αποχέτευσης εντός του ρέματος οδού Λεκάτη.

6. Έχουν δοθεί εντολές από την Τεχνική Υπηρεσία για άμεση αποκατάσταση των οδοστρωμάτων.

7. Χρηματοδότηση Έργου: Οι εργασίες πραγματοποιούνται μερικώς, παρόλο που έχει γίνει δεκτή από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου δήλωση διακοπής εργασιών (όπως ορίζει ο νόμος περί Δημοσίων Έργων) λόγω μη πληρωμής (μετά την παρέλευση διμήνου) λογαριασμού από το Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α για τις εργασίες ακαθάρτων. Έως σήμερα υπάρχουν οφειλές 224.585,16 από το Ε.Π. ''Κρήτη και Νήσοι Αιγαίου'' και 271.840,30 από το Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α. Γίνεται συνεχής παρέμβαση από πλευράς Δήμου ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή χρηματοδότηση του έργου και άρα η απρόσκοπτη εξέλιξη των εργασιών.

8. Προβλεπόμενη ημερομηνία περάτωσης του συνόλου των υπολειπόμενων εργασιών: 07.12.2015.



* Κατασκευή Επιβατικού Σταθμού Σάμου:

1. Έχει υλοποιηθεί το 60% του φυσικού αντικειμένου του έργου.

2. Ολοκληρώθηκε η θεμελίωση με πασσάλους, η σκυροδέτηση των κεφαλόδεσμων, μέρος της ανωδομής και η τοποθέτηση των σιδηρών κατασκευών. Επίσης, ολοκληρώθηκε το τοιχίο στην πλευρά της θάλασσας και η θεμελιακή γείωση. Τοποθετήθηκε η μεταλλική κατασκευή και ολοκληρώθηκε ο φέρον οργανισμός από οπλισμένο σκυρόδεμα.

3. Eχουν ολοκληρωθεί εργασίες υδραυλικών εγκαταστάσεων (ύδρευση-αποχέτευση), καθώς επίσης έχει ολοκληρωθεί η πλάκα δαπέδου ισογείου (μονώσεις, στεγανώσεις, σκυροδέτηση). Έχει ολοκληρωθεί οι σωληνώσεις που αφορούν το σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης. Έχει ολοκληρωθεί η ηλεκτρική εγκατάσταση και το σύστημα απαγωγής όμβριων υδάτων. Έγινε η σύνδεση δικτύων κοινής ωφέλειας (αποχέτευση, ύδρευση).

4. Έχει αιτηθεί η ανάδοχος εταιρεία παράταση του έργου έως το τέλος Δεκεμβρίου 2015 λόγω καιρικών συνθηκών καθυστέρησης του έργου.



* Κατασκευή Εμπορικού Σταθμού Λιμένα Σάμου:

1. Έχει υλοποιηθεί το 60% του φυσικού αντικειμένου του έργου.

2. Έχουν ολοκληρωθεί η θεμελίωση, ο οικοδομικός σκελετός, οι τοιχοποιίες, τα επιχρίσματα και η εξωτερική επένδυση από πέτρα.

3. Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες υδραυλικών, αποχετευτικών, ηλεκτρομηχανολογικών, δικτύων κλιματισμού και μονώσεων δωμάτων.

4. Ολοκληρώνονται οι χρωματισμοί και οι δαπεδοστρώσεις με μάρμαρο.

5. Το έργο έλαβε παράταση δύο μηνών και προβλέπεται να έχει περατωθεί μέχρι τέλος Οκτωβρίου 2015. Αναμένεται η έγκριση ανακεφαλαιωτικού ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή κουφωμάτων και συναφών εργασιών εσωτερικού χώρου.