AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Σεπ 2015

Χειροπέδες και σε τρίτο διακινητή

Φωτογραφία αρχείου

Και τρίτο διακινητή παράτυπων μεταναστών συνέλαβαν μέσα σε ένα 24ωρο οι λιμενικοί στη Σάμο, τη φορά αυτή με τη συνδρομή αλιευτικού σκάφους.

Μετά την ακινητοποίηση δουλεμπόρου το πρωί της Τετάρτης, και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης άλλος ένας αλλοδαπός διακινητής έπεσε στα «δίχτυα» του Λιμενικού.

Συγκεκριμένα, η Λιμενική Αρχή Πυθαγορείου ενημερώθηκε για την ύπαρξη ταχύπλοης λέμβου στην εξωτερική πλευρά του λιμενοβραχίονα Πυθαγορείου, όπου αποβιβάζονταν παράτυποι μετανάστες.

Στην περιοχή βρισκόταν αλιευτικό σκάφος, το οποίο παρεμπόδισε τη διαφυγή του ταχύπλοου και του διακινητή, που τελικά εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε από στέλεχος της τοπικής Λιμενικής Αρχής.

Λίγη ώρα αργότερα, συνελήφθησαν από λιμενικούς στη χερσαία ζώνη του λιμανιού στο Πυθαγόρειο εννέα παράτυποι μετανάστες.

Στο μεταξύ, άλλοι 36 εντοπίστηκαν πρωινές ώρες της Πέμπτης από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου, σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο.

Στην ίδια περιοχή, επίσης σήμερα, 48 παράτυποι μετανάστες-πρόσφυγες έγιναν αντιληπτοί και διασώθηκαν από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο που παρουσίαζε έντονη εισροή υδάτων.