AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

15 Ιαν 2016

Διαμαρτυρία στο Ι.Κ.Α για το ασφαλιστικό

Φωτογραφία αρχείου

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στην πόλη της Σάμου και παράσταση διαμαρτυρίας στο Ι.Κ.Α οργάνωσαν το πρωί της Πέμπτης οι Γραμματείες Σάμου του Π.Α.ΜΕ, της Π.Α.ΣΥ, της Π.Α.Σ.ΕΒΕ, του Μ.Α.Σ και της Ο.Γ.Ε., ενάντια "στο νέο αντιλαϊκό-αντιασφαλιστικό τερατούργημα της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ".

"Κάναμε καθαρό ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο με την κυβέρνηση, με την Ε.Ε. και τα μονοπώλια, ένας πόλεμος που ξεκίνησε με τον νέο νόμο- λαιμητόμο για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

Ένας πόλεμος που συνεχίστηκε όταν η κυβέρνηση έβαλε τα ΜΑΤ να δέρνουν εργαζόμενους και συνταξιούχους και να ψεκάζουν με τα χημικά τους πατεράδες τους, προχθές στο Μαξίμου.

Ένας πόλεμος που δεν πρόκειται να σταματήσει παρά μόνο όταν καταργήσουμε στη ζωή αυτό το έκτρωμα και κάθε άλλο αντιλαϊκό - αντιασφαλιστικό έκτρωμα όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων
" αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι εν λόγω τοπικές Γραμματείες.

"Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω, γιατί ο αγώνας για την Κοινωνική μας Ασφάλιση δεν είναι αγώνας μόνο για την σύνταξη, αλλά αγώνας για την ίδια τη ζωή της εργατικής και λαϊκής οικογένειας.

Αφορά το δικαίωμα στη μητρότητα, το δικαίωμα στην εργασία με ένα ικανοποιητικό μισθό και μεροκάματο, το δικαίωμα να έχουμε υψηλού επιπέδου υγεία, περίθαλψη, εξετάσεις, φάρμακο, την προστασία από την ασθένεια, από την ανεργία, από τα εργατικά ατυχήματα και τον επαγγελματικό κίνδυνο, τις συντάξεις, αφορά τα πάντα
" σημειώνουν.