AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

16 Ιαν 2016

Νέο πολύνεκρο ναυάγιο στη Σάμο

Φωτογραφία: Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου

Νέο και όχι παλαιότερο - όπως ήθελαν οι αρχικές εκτιμήσεις των λιμενικών - είναι τελικά το ναυάγιο με τουλάχιστον έξι νεκρούς μετανάστες - πρόσφυγες που εντοπίστηκε το πρωί του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή του Ακρωτηρίου Πράσσο στη βορειοανατολική Σάμο.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία πρόσφυγα που βρέθηκε στο λιμάνι της Σάμου το πρωί, ο ίδιος επέβαινε μαζί με άλλα 16 άτομα σε ταχύπλοη πολυεστερική λέμβο που ανατράπηκε, χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει εάν το ναυάγιο σημειώθηκε εντός των ελληνικών ή των τουρκικών χωρικών υδάτων.

Ο ίδιος αναγνώρισε τα πέντε από τα έξι θύματα, τρεις γυναίκες και δύο άντρες, οι σοροί των οποίων ανασύρθηκαν, ως επιβαίνοντες στη λέμβο που τους μετέφερε χθες το απόγευμα από τα απέναντι τουρκικά παράλια. Όπως είπε ο διασωθείς, ο ίδιος χρειάστηκε να κολυμπήσει επί ώρες για να βγει στις ακτές της Σάμου.

Η έκτη σορός, ενός άντρα, ανασύρθηκε αργότερα από τον Σύλλογο Αυτοδυτών Σάμου, με δυσκολία, καθώς είχε εγκλωβιστεί σε βράχια, στο Βαθύρεμα.

Οι καιρικές συνθήκες είναι δυσχερείς, καθώς πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ. Το μεσημέρι υποχρέωσαν ελικόπτερο Σούπερ Πούμα που αρχικά πήρε μέρος στην επιχείρηση έρευνας να αποσυρθεί.

Τις έρευνες συνέχιζαν ως αργά ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη, χωρίς ωστόσο να βρεθούν ίχνη ναυαγίου.