AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Ιουν 2016

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η συναυλία της Ρεμπέτικης Κομπανίας Πυθαγορείου στο Ε.Κ.Σ

 

Η Ρεμπέτικη Κομπανία Πυθαγορείου με δάσκαλο και αρχηγό τον Γιάννη Λουλουργά χάρισε μια ιδιαίτερη βραδιά σε όσους παρακολούθησαν στη συναυλία της την Παρασκευή στην πόλη της Σάμου.

Τη συναυλία διοργάνωσε η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου στο προαύλιο του Εργατικού Κέντρου.

Με κέφι τραγούδησαν και έπαιξαν οι μικροί μουσικοί αγκαλιά με το δάσκαλό τους και βοηθούς και φίλους, στο τουμπερλέκι τον Γιώργο Μιτσιλιό και στο ακορντεόν τον Διονύση Μαστρογιάννη.

Όσοι παραβρέθηκαν είχαν επίσης την ευκαιρία να ακούσουν ορισμένα "πρωτότυπα" τραγούδια από ένα ακόμη φίλο της κομπανίας το Ζιωχό Σπύρο.
 
Η εκδήλωση περιελάμβανε και μικρή ομιλία σχετική με την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, την οποία έκανε το επιστημονικό στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης Σάμου "Φάρος", Φρόσω Μακρή.

Μοιράστηκε επίσης και η σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας*.

Τέλος προσφέρθηκε στους παρευρισκόμενους δροσιστικό κέρασμα και λίγη σούμα, σε όσους το επιθυμούσαν. 

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:








* "Η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας
Συμφωνεί και συνυπογράφει την ανακοίνωσή της

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ  26-6-2016

To μέλλον των νέων γυναικών δεν ανήκει στη ναρκω-κουλτούρα!

H Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) κηρύσσει τον πόλεμο ενάντια στη ναρκω-κουλτούρα την οποία προσπαθούν συστηματικά και σχεδιασμένα να μας κάνουν να αποδεχτούμε η Ευρωπαϊκή Ένωση των μονοπωλίων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Προσπαθούν να πείσουν τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών ότι ωφελεί αυτές και τα παιδιά τους η νομιμοποίηση της «αθώας» κάνναβης και ο διαχωρισμός των ναρκωτικών σε «σκληρά» και «μαλακά», καθώς και η νομιμοποίησή τους. Πρόκειται για μια επικίνδυνη και επίμονη προσπάθεια, η οποία, ερχόμενη και ως «μόδα» τα τελευταία χρόνια από τις ΗΠΑ, έχει ήδη αρνητικές συνέπειες  στα σχολεία της χώρας μας, αφού η ανοχή και ο συμβιβασμός με τη χρήση ουσιών κερδίζει συνεχώς έδαφος στις συνειδήσεις των μαθητριών και των μαθητών και αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την αύξηση της χρήσης από τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Έτσι, η εκμεταλλευτική κοινωνία στην οποία ζούμε πετυχαίνει και με αυτόν τον τρόπο να χειραγωγεί συνειδήσεις από τις νεαρές ακόμη ηλικίες.

Επιπλέον, τα ποσοστά των εξαρτημένων γυναικών –νέες γυναίκες, μαθήτριες, έφηβες– αυξάνονται δραματικά. Η γυναίκα της λαϊκής οικογένειας –εξαιτίας της ανασφάλειας που νιώθει από την καπιταλιστική κρίση και τη διπλή καταπίεση που βιώνει μέσα στην εκμεταλλευτική κοινωνία– καταφεύγει πλέον συχνά στη χρήση ψυχοδραστικών ουσιών.

Όμως η χρήση των ναρκωτικών και συνολικά η τοξικοεξάρτηση δεν είναι «ελεύθερη επιλογή», ούτε λύση. Είναι υποταγή στη μιζέρια και παραίτηση από τη ζωή. «Βολεύει» την Ευρωπαϊκή Ένωση και την κυβέρνηση, που με τα τελευταία βάρβαρα μέτρα που επέβαλε μας στερεί το δικαίωμα στην εργασία, στη σύνταξη, στη μόρφωση, στην υγεία, στον πολιτισμό.

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας παλεύει επί 40 χρόνια για το δικαίωμα των γυναικών των λαϊκών οικογενειών στη ζωή!

Γι’ αυτό, παλεύουμε σταθερά ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Δεν αποδεχόμαστε το διαχωρισμό τους σε «σκληρά» και «μαλακά». Θεωρούμε ότι η τοξικομανία είναι κοινωνικό πρόβλημα και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται. Δεν αποδεχόμαστε την ιατρικοποίηση και ψυχιατρικοποίηση του προβλήματος. Απορρίπτουμε κάθε ανάμιξη των επιχειρήσεων και των ΜΚΟ στον τομέα αυτό.

Σε αυτό τον αγώνα δεν είμαστε μόνες μας. Συμπορευόμαστε με το Εθνικό Συμβούλιο κατά των ναρκωτικών, με δεκάδες μαζικούς φορείς του εργατικού, λαϊκού κινήματος, με φορείς που δρουν στο χώρο της πρόληψης, της θεραπείας και της κοινωνικής επανένταξης, με εργαζόμενους σε αυτές τις δομές, αλλά και με όσους και όσες δίνουν τη µάχη της απεξάρτησης μαζί με τις οικογένειές τους. 

Παλεύουμε για τη δημιουργία Δημόσιου Φορέα που θα παρέχει αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες πρόληψης, απεξάρτησης, επανένταξης, έρευνας, με εξειδίκευση στις ανάγκες του γυναικείου φύλου".