AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Ιουν 2016

Ομιλία με θέμα "Αξιοπιστία & Στατιστικός Έλεγχος Ποιότητας" στις 30/6


Με μια ομιλία ανοιχτή στο ευρύ κοινό αρχίζει  την Πέμπτη 30 Ιουνίου στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο Καρλόβασι το θερινό σχολείο με θέμα "Αξιοπιστία & Στατιστικός Έλεγχος Ποιότητας".

Η εναρκτήρια ομιλία του σχολείου θα δοθεί από τον Πρόεδρο του Ελληνικού Στατιστικού Ινστιτούτου (Ε.Σ.Ι), Καθηγητή Χαράλαμπο Δαμιανού, (Πανεπιστήμιο Αθηνών) και είναι προγραμματισμένη από 5:00 έως 6:00 μ.μ στην αίθουσα Ι1 της πρώην Εμπορικής Σχολής στο Καρλόβασι.

Η ομιλία αυτή είναι ανοικτή στο ευρύ κοινό ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να έρθουν σε επαφή με ένα επιστημονικό εργαλείο τόσο αναγκαίο στη βιομηχανία, τη βιοτεχνία, σε μηχανικούς παραγωγής και διοίκησης, υπεύθυνους ελέγχου ποιότητας και μέλη της διοίκησης.

Την καταληκτική ομιλία του σχολείου την Τρίτη 4 Ιουλίου 2016 6:30-7:30 μμ θα δώσει ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νάντης (Γαλλία) Philippe Castagliola. 

Το θέμα "Αξιοπιστία & Στατιστικός Έλεγχος Ποιότητας"

Η ποιότητα και η αξιοπιστία αποτελούν το ζητούμενο, τόσο για τις ίδιες τις βιομηχανίες όσο και για τους καταναλωτές. Την ίδια στιγμή αποτελούν προϋπόθεση για την ανάπτυξη του κλάδου και τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας, αφού είναι ευνόητο πως η χαμηλή ποιότητα οδηγεί σε μειωμένη κατανάλωση και αυτή, με τη σειρά της, σε πρόβλημα βιωσιμότητας της επιχείρησης. 

Η παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας αποτελεί θεμέλιο λίθο για την επιβίωση μιας βιομηχανίας/επιχείρησης στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Το κύριο επιστημονικό εργαλείο για τον έλεγχο και τη βελτίωση της ποιότητας αποτελεί η Στατιστική και, πιο συγκεκριμένα, «η Αξιοπιστία και ο Στατιστικός Έλεγχος Διεργασιών».

Το θερινό σχολείο με θέμα "Αξιοπιστία & Στατιστικός Έλεγχος Ποιότητας" συνδιοργανώνεται στο Καρλόβασι από τα Τμήματα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά σε συνεργασία με το Ελληνικό Στατιστικό Ινστιτούτο (Ε.Σ.Ι).

Δείτε περισσότερα για αυτό το θερινό σχολείο.