AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

29 Ιουν 2016

Το γλυκό κρασί Samos Anthemis σε όλα τα καταστήματα Mastiha Shop


Η νέα συνεργασία της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου με τα καταστήματα Mastiha Shop δημιουργεί μια μοναδική συσκευασία για το βραβευμένο γλυκό κρασί "Samos Anthemis".

Η Ε.Ο.Σ Σάμου συνεργάζεται με τα καταστήματα Mastiha Shop και δημιουργεί μια νέα, ξεχωριστή συσκευασία για το "Samos Anthemis". Η ειδική συσκευασία που εγκαινιάζει την καινούρια, δυναμική συνεργασία της Ε.Ο.Σ Σάμου, διατίθεται σε γυάλινη φιάλη των 500ml, αποκλειστικά στα καταστήματα Mastiha Shop.

Το Samos Anthemis, είναι ένα ξεχωριστό γλυκό κρασί πενταετούς παλαίωσης. Το μικρόρωγο Μοσχάτο της Σάμου, ωριμάζει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια δημιουργώντας ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα αρωμάτων και γεύσεων. Μοναδικό, πολύπλοκο, ισορροπημένο και διάσημο διεθνώς. Με ελεγχόμενη ονομασία προέλευσης, απολαμβάνεται στους 12-14 βαθμούς Κελσίου με επιδόρπια και έντονα τυριά.


Το προφίλ της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου (Ε.Ο.Σ Σάμου):

Η Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου (Ε.Ο.Σ Σάμου), ιδρύθηκε το 1934 με τη συμμετοχή 24 τοπικών συνεταιρισμών που αντιπροσωπεύουν όλους τους καλλιεργητές αμπέλου του νησιού. Σκοπός της είναι η συγκέντρωση, οινοποίηση και εμπορία του συνόλου της παραγωγής των αμπελουργών του νησιού.  Το Σαμιώτικο κρασί, ειδικά το γλυκό, αποτέλεσε ανέκαθεν έναν από τους κύριους πρεσβευτές της Ελλάδας στο εξωτερικό, με εξαγωγές σε χώρες όπως η Γαλλία – η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά για την Ε.Ο.Σ.Σ εδώ και 45 χρόνια- και άλλες 23 χώρες.

Η οινική παραγωγή της Σάμου, οι γλυκείς και οι ξηροί της οίνοι, είναι μοναδικοί στην γεύση και την ποιότητά τους, συγκεντρώνοντας όλες τις γευστικές ιδιαιτερότητες που τους προσδίδει η καλλιέργειά τους σε υψομετρικές αναβαθμίδες. Τα ξηρά κρασιά της ΕΟΣ Σάμου, Ψηλές Κορφές, Golden Samena, Aegean Breeze (Αγέρι του Αιγαίου) και Samena,  με το κρυστάλλινο χρώμα τους και τα έντονα φρουτώδη αρώματα, μας ταξιδεύουν σε έναν πρωτόγνωρο κόσμο γεύσεων.  Παράλληλα, η παραδοσιακή και αγαπημένη γεύση του γλυκού σαμιώτικου κρασιού, τονίζεται μέσα από τους επιδόρπιους οίνους της, Samos Grand Cru, Samos Nectar, Samos Anthemis και Samos Vin Doux, που μας προετοιμάζουν για ταξίδια γεύσεων συνοδεύοντας ιδανικά πιάτα μαγειρεμένα με φρούτα, και επιδόρπια.

Τον Μάρτιο του 2016, ξεκίνησε η στρατηγική συμμαχία της Ε.Ο.Σ. Σάμου με την εταιρεία "Ελληνικά Κελλάρια Οίνων". Η συνεργασία αυτή, αποτελεί σημείο αφετηρίας  για την περαιτέρω εμπορική ανάδειξη του πολυβραβευμένου Σαμιώτικου κρασιού και της ενίσχυσης της εμπορίας και εξαγωγής του στον εγχώριο και διεθνή χώρο.