AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Ιουν 2016

Τα επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου της Σάμου

Φωτογραφία από το era-aegean.gr. Κάντε κλικ για μεγέθυνση.

Εκατοντάδες επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου της Σάμου και άλλων νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που παρουσιάζουν μειωμένη οδική ασφάλεια παρουσιάστηκαν από την ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε στα στελέχη των Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων Σάμου, Λέσβου και Χίου της Περιφέρειας.

Οι μελέτες εκπονήθηκαν από την ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε κατ΄ εφαρμογή κοινοτικής οδηγίας για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Έχουν διερευνηθεί 924 χιλιόμετρα στα νησιά και έχουν εντοπίσει 417 επικίνδυνα σημεία τα οποία προέκυψαν μέσα από την επίσημη καταγραφή τροχαίων ατυχημάτων ενώ τα σημεία αυτά ιεραρχούνται ανάλογα με την επικινδυνότητά τους.

Όπως τόνισε στην Ε.ΡΑ Αιγαίου ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, Θοδωρής Βαλσαμίδης, "το κόστος των παρεμβάσεων στα σημεία που αναφέρονται στις τέσσερις αυτές μελέτες , ανέρχεται στα 12 περίπου εκατομμύρια ευρώ. Δε μιλάμε για χάραξη νέων έργων και μεγάλες παρεμβάσεις αλλά έργα μικρής κλίμακας που μπορούν να σώσουν ανθρώπινες ζωές σε όλα τα νησιά. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είτε μέσα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων είτε μέσα από το Ε.Σ.Π.Α, από τώρα και μέσα στα επόμενα χρόνια θα αντιμετωπίσει όλα αυτά τα σημεία".

Πηγή: era-aegean.gr