AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Απρ 2014

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Πυροσβεστικό όχημα για τους εθελοντές πυροσβέστες του Ηραίου!


Το πρώτο της πυροσβεστικό όχημα απέκτησε η Εθελοντική Ομάδα Πυρόσβεσης στο Ηραίο Σάμου, με τη βοήθεια των μελών ενός συλλόγου εθελοντών πυροσβεστών από το Wurmlingen (προάστιο του Rottenburg) της Γερμανίας.

Ήδη ξεκίνησαν οι πρώτες δοκιμές του στο Ηραίο: 




Η διαδικασία απόκτησης του οχήματος ξεκίνησε όταν ο Δήμος του Rottenburg αποφάσισε την πώληση του παλιού πυροσβεστικού οχήματος για μόλις 1.000 ευρώ και οι εθελοντές από τις δύο χώρες συγκέντρωσαν χρήματα για τα έξοδα της μεταφοράς του από τη Γερμανία στη Σάμο.

Το όχημα έφερε στη Σάμο ο πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών πυροσβεστών Wurmlingen, Berthold Schäuble, με τη συνοδεία και άλλων μελών του συλλόγου. 




Το ταξίδι ξεκίνησε την Κυριακή των Βαΐων 13/4 και ολοκληρώθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη στο νησί, με την υποδοχή του οχήματος από τους ενθουσιασμένους πυροσβέστες του Ηραίου.







Η όλη πρωτοβουλία ξεκίνησε από ένα ζευγάρι Γερμανών από το Rottingen, την Angela Bentfeld και τον Winfried Baur, οι οποίοι επισκέφθηκαν πέρυσι ως τουρίστες το Ηραίο της Σάμου και διέκριναν πόσο σοβαρός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών στο νησί.



Πηγή φωτογραφιών: Σελίδα Volunteer Firefighters Ireon-Samos στο Facebook