AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Απρ 2014

ΒΙΝΤΕΟ: Επεισοδιακός ο αγώνας της Αναγέννησης στην Ικαρία!


Η ένταση σημάδεψε τον χθεσινό αγώνα μπάσκετ ανδρών μεταξύ Ικάρου - Αναγέννησης Σάμου στην Ικαρία. Αρνητικός πρωταγωνιστής ο παράγοντας - χρονομέτρης του Ικάρου που… κυνήγησε - προπηλάκισε εντός αγωνιστικού χώρου τον διαιτητή, όπως φαίνεται και στο βίντεο που παρουσιάζει το My Samos Blog.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ο αγώνας αυτός, για το τοπικό πρωτάθλημα, συνεχίστηκε χωρίς να διακοπεί μετά την επεισοδιακή αυτή εξέλιξή του, χωρίς καν να αποβληθούν οι εμπλεκόμενοι στο σκηνικό αυτό.

Δείτε το πλέον χαρακτηριστικό στιγμιότυπο:


Σύμφωνα με παράγοντες της Αναγέννησης Σάμου που ήταν παρόντες στον αγώνα:

"Δυστυχώς οι ασθένειες που ταλανίζουν τον ελληνικό αθλητισμό δεν είναι προνόμιο των επαγγελματικών κατηγοριών και των προβεβλημένων πρωταθλημάτων. Τα τοπικά πρωταθλήματα αποδεικνύεται ότι είναι ο καθρέφτης της ελληνικής κοινωνίας.

Σε αυτό γίναμε αυτόπτες μάρτυρες γεγονότων με παγκόσμια πρωτοτυπία. Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε τη βία από οπαδούς σε διαιτητές, είχαμε δει ένταση ανάμεσα σε παράγοντες και διαιτητές και συμπλοκές ανάμεσα σε αθλητές.

Όλα τα ανωτέρω εν πολλοίς τα ξέρουμε και καλώς ή κακώς έχουμε συμβιβαστεί με αυτά. Ωστόσο τα γεγονότα του αγώνα Ίκαρος-Αναγέννηση Σάμου έχουν το εξής καταπληκτικό : Ο υπεύθυνος χρονομετρητής του αγώνα, μέλος της γραμματείας και υπεύθυνος για τη διεξαγωγή του αγώνα, επιτέθηκε και προπηλάκισε (!) τον διαιτητή (!), ο οποίος διασώθηκε χάριν της επέμβασης των ψυχραιμότερων!

Τα ανωτέρω προβληματίζουν έντονα καθώς σε πρωταθλήματα τοπικών κοινωνιών όπως της Σάμου, με ανθρώπους που γνωρίζονται μεταξύ τους και θα έπρεπε να προάγεται η αγάπη για το άθλημα, το ευ αγωνίζεσθαι και όλες οι αθλητικές αξίες που πρεσβεύει ο αθλητισμός, μεταφέρεται η σαπίλα και η αρρώστια της ελληνικής κοινωνίας.

Πρέπει επιτέλους να γίνουν οι τομές αυτές που θα επιτρέψουν σε αθλητές να συμμετέχουν σε υγιή πρωταθλήματα με υγιή ατμόσφαιρα.

Οι γονείς να μπορούν να στέλνουν τα παιδιά τους να αθλούνται χωρίς να φοβούνται αν θα γυρίσουν στο σπίτι τους.

Και όσοι νέοι σταματούν τον αθλητισμό να μπορούν να γίνουν διαιτητές συνεχίζοντας την προσφορά τους στον αθλητισμό, χωρίς να φοβούνται ποιος θα βλάψει την υγεία τους, θα απειλήσει τη ζωή τους και θα καταστρέψει την αξιοπρέπεια και την αυτοεκτίμησή τους.

Είναι κρίμα το άθλημα που έχει προσφέρει τα πάντα στην Ελλάδα, που ένωσε τους Έλληνες ανεξαρτήτου οπαδικής προτίμησης να καταστρέφεται με αυτόν τον τρόπο από τα θεμέλιά του, τα τοπικά πρωταθλήματα.

Είναι καιρός στα γήπεδα να εμφανίζονται όσοι αγαπάνε τον αθλητισμό και όχι όσοι θέλουν να εκτονώσουν τα προσωπικά τους προβλήματα
".