AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

13 Απρ 2014

Τρεις ημέρες διακοπών Πάσχα λιγότερες για δύο σχολεία της Σάμου


Την αναπλήρωση των ημερών διακοπής της λειτουργίας λόγω καταλήψεων στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) για χρονικό διάστημα έως και τρεις εργάσιμες ημέρες αποφάσισε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, κατ' εφαρμογή του νέου Προεδρικού Διατάγματος. Μαθήματα από την Τετάρτη του Πάσχα θα γίνουν σε δύο σχολεία της Σάμου.

Πρόκειται για το Μαυρογένειο ΕΠΑ.Λ. Σάμου και το ΕΠΑ.Λ. Καρλοβασίων στα οποία μαθήματα θα γίνουν στις 23, 24 και 25 Απριλίου.

Στο πρώτο οι συνολικές μέρες κατάληψης ήταν 5, ενώ στο δεύτερο 7.

Ο τρόπος αναπλήρωσης και των υπολοίπων χαμένων ημερών μαθημάτων θα γίνει γνωστός προσεχώς, με νεότερη απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης.

Στο Βόρειο Αιγαίο εμβόλιμα μαθήματα για την αναπλήρωση των χαμένων θα γίνουν σε άλλα 8 σχολεία (ένα της Ικαρίας, πέντε της Λέσβου και δύο της Χίου), από τα συνολικά 500 σχολεία πανελλαδικά που καλούνται τώρα σε επιπλέον διδασκαλία.

Πάντως, με ανακοίνωσή της, η Ο.Λ.Μ.Ε αντιδρά στην αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών, θεωρώντας ότι "κανένας δεν μπορεί να υποχρεώσει εκπαιδευτικούς να εργαστούν σε θεσμοθετημένες αργίες, χωρίς να έχει προβλεφθεί τουλάχιστον η αντίστοιχη υπερωριακή απασχόληση. Είναι σαφές πως η εργασία μέσα στις διακοπές συνιστά πρόσθετη εργασία".

Η Ο.Λ.Μ.Ε κήρυξε στάσεις εργασίας 8-11 π.μ στις 23, 24 και 25 Απριλίου στα σχολεία όπου οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης όρισαν αναπλήρωση της ύλης μέσα στις διακοπές του Πάσχα και κάλεσε τα Δ.Σ των Ε.Λ.Μ.Ε να λάβουν αποφάσεις για συμπληρωματικές στάσεις εργασίας τις ίδιες ημέρες όπου απαιτείται.

Μάλιστα η Ο.Λ.Μ.Ε καλεί τους εκπαιδευτικούς να οργανώσουν μαζί με τις Ε.Λ.Μ.Ε και σε συνεργασία με τους γονείς και τους μαθητές κινητοποιήσεις σε κάθε σχολείο τις ημέρες αυτές.

Στην προκήρυξη των στάσεων εργασίας οι εκπαιδευτικοί της Ε.Λ.Μ.Ε Σάμου αναφέρουν:

"- Αρνούμενοι να αποδεχθούμε την τιμωρία των μαθητών για τις κινητοποιήσεις τους και τη μετατροπή των καθηγητών σε χωροφύλακες της κυβερνητικής πολιτικής,

- Καταγγέλλοντας την υποκρισία του Υ.ΠΑΙ.Θ που «αναπληρώνει» τις μέρες των μαθητικών καταλήψεων αλλά αφήνει χωρίς «αναπλήρωση» τους μήνες των κενών που η πολιτική των απολύσεων και της διάλυσης του δημοσίου σχολείου επιβάλλει,

- Υπερασπιζόμενοι τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών που και με αυτή την «ευκαιρία» η κυβέρνηση επιχειρεί να τους μετατρέψει σε υποταγμένους χωρίς δικαιώματα «απασχολήσιμους» .
 

Κηρύσσουμε στάση εργασίας 11-2μμ για τις 23,24, και 25 Απριλίου 2014, για το ΕΠΑ.Λ Καρλοβάσου και το ΕΠΑ.Λ Σάμου που εντάσσονται στη σχετική κυβερνητική απόφαση. ¨Ώστε μαζί με τις αντίστοιχες στάσεις εργασίας που προκήρυξε η Ο.Λ.Μ.Ε (8-11 π.μ) για τις ίδιες μέρες, όλα τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά και να αποκρουστεί-ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση".