AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

14 Απρ 2014

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σαμιώτικοι χοροί στην Τουρκία!

 
Στο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που διοργάνωσε ο Σύλλογος Dahot Didim στα Δίδυμα της Μικράς Ασίας συμμετείχε το Σάββατο το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυθαγορείου “Ο Λυκούργος”.

Η θερμή υποδοχή και φιλοξενία της σαμιώτικης αποστολής ήταν άψογη όχι μόνο από το Σύλλογο Dahot αλλά και από τον Δήμαρχο των Διδύμων. Η υπεύθυνη-χοροδιδάσκαλος του “Λυκούργου”, Ελένη Παντελούκα, μαζί με την χορευτική της ομάδα καθώς και τον Σύλλογο Dahot καλωσορίστηκαν στο Δημαρχείο, όπου ο Δήμαρχος Ahmet Deniz Atabay εξέφρασε την επιθυμία του στην κ. Παντελούκα να επισκεφτεί τη Σάμο.

Τα μέλη του “Λυκούργου” ξεναγήθηκαν στον Ναό του Απόλλωνα από μέλη του Dahot και εκπροσώπους του Δήμου. 


 
Πριν την έναρξη του Φεστιβάλ προηγήθηκε παρέλαση από τα 10 χορευτικά συγκροτήματα που συμμετείχαν. 
 





 
Oι σαμιώτικοι χοροί μάγεψαν και ενθουσίασαν τους Τούρκους σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο.










 
Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων με τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Dahot όπου η κ. Παντελούκα προσέφερε αγαλματίδια του Πυθαγόρα και μια γκραβούρα με το παλιό λιμάνι Πυθαγορείου στον Πρόεδρο του Συλλόγου καθώς και σαμιώτικο κρασί, τη δίκαια κούπα του Πυθαγόρα και ορχιδέες Σάμου στον Δήμαρχο των Διδύμων, ο οποίος δήλωσε ξανά ότι θέλει να επισκεφτεί τη Σάμο καθώς και ότι οι Σύλλογοι “Λυκούργος” και Dahot δημιουργούν σταθερές βάσεις για μια ειλικρινή ελληνοτουρκική φιλία. Η ίδια έλαβε λουλούδια και αναμνηστική πλακέτα συμμετοχής. 
 




Ακολούθησε γεύμα προς τιμήν του Συλλόγου “Ο Λυκούργος” σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης.