AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

5 Δεκ 2016

Συνεχίζεται η απεργία των ναυτεργατών - Δεμένα τα πλοία έως και τις 8/12


Να συνεχίσουν την απεργία τους, που έληγε στις 6 το πρωί της Τρίτης, με νέα 48ωρη, την Τρίτη και την Τετάρτη 6 και 7 Δεκεμβρίου, αποφάσισαν οι ναυτεργάτες έπειτα από την άκαρπη συνάντησή τους με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Π. Κουρουμπλή.

Με τη λήξη της, την Πέμπτη η Π.Ν.Ο συμμετέχει, όπως ήδη είχε προαναγγείλει, και στην απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε.

Αυτό σημαίνει ότι τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Την Τετάρτη θα συνεδριάσει εκ νέου η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ν.Ο, για να καθορίσει την περαιτέρω στάση της.
Kατά τη συνάντησή του με τους ναυτεργάτες, ο υπουργός επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι δεν προτίθεται να αλλάξει καθόλου το φορολογικό καθεστώς τους, παρά τις ασφυκτικές πιέσεις των Βρυξελλών. Σε δήλωσή του, ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε: 

«Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων είναι σεβαστές. Μετά τις διαβεβαιώσεις που έδωσα και κατά τη σημερινή συνάντηση στην ΠΝΟ, πιστεύω ότι έχουν εκλείψει  οι λόγοι της απεργίας.  Καλώ την ΠΝΟ να λάβει υπόψη τα πιεστικά ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί στα νησιά, να επανεκτιμήσει τη στάση της,  και να συμβάλλει άμεσα  στη δρομολόγηση ενός πλοίου ανά γραμμή. Ταυτοχρόνως καλώ την ηγεσία της Ομοσπονδίας σε νέα συνάντηση στο υπουργείο».

Από την πλευρά της η Π.Ν.Ο, τα 13 σωματεία-μέλη της οποίας έκαναν πορεία το πρωί προς το Υ.Ε.Ν, εμφανίστηκε αμετακίνητη στα πάγια αιτήματά της. Ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ, Γιάννης Χαλάς, δήλωσε ότι «πρόθεση του υπουργού είναι να μην υπάρξει καμία επιβάρυνση, αλλά δεν υπάρχει δέσμευση η οποία μπορεί κάλλιστα να δώσει άλλο αποτέλεσμα».