AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

8 Ιουλ 2017

Απεργούν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και στη Σάμο στις 16 Ιουλίου


Σε 24 απεργία κατέρχονται την Κυριακή 16 Ιουλίου οι ιδιωτικοί υπάλληλοι στη Σάμο και άλλες περιοχές της χώρας. Αντιδρούν στην προγραμματισμένη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την ημέρα εκείνη.

Στη Σάμο θα οργανωθεί και συγκέντρωση στις 10 π.μ στο Εργατικό Κέντρο.

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου λέει "Όχι στο ωράριο των πολυεθνικών. Κυριακή αργία όλων των εργατών!".

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, "η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μεθοδικά ξηλώνει την κυριακάτικη αργία. Αντί να την κατοχυρώσει νομοθετικά, όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά, την καταργεί, ανοίγοντας το δρόμο για δουλειά 7 ημέρες την εβδομάδα, υλοποιώντας και δικαιώνοντας τον διακαή πόθο δεκαετιών του μεγάλου εμπορικού κεφαλαίου. 

Πρόσφατα, στον νόμο για τη δεύτερη αξιολόγηση, προβλέπεται η λειτουργία εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές - πλην της δεύτερης του Αυγούστου - για τη χρονική περίοδο από τον Μάη ως τον Οκτώβρη, σε τέσσερις περιοχές της χώρας (Δήμο Αθήνας, αεροδρόμιο, ιστορικό κέντρο Θεσσαλονίκης). 

Με βάση τον παραπάνω νόμο, η κατάργηση της Κυριακής αργίας σε δόσεις ανοίγει την όρεξη σε επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας να είναι ανεξέλεγκτοι και να ανοίγουν τις Κυριακές, είτε μέσα στα πλαίσια, είτε εκτός πλαισίου του νόμου, πιέζοντας και εκβιάζοντας τους συναδέλφους να δουλέψουν χωρίς ρεπό.

Στη Σάμο σχεδόν όλα τα μικρομάγαζα είναι κλειστά τις Κυριακές. Ωστόσο εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο κάποια σουπερ μάρκετ να δουλεύουν τις Κυριακές. Αυτό κατά τη γνώμη μας αποτελεί προοίμιο για ολοκληρωτική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας στο εμπόριο".