AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

16 Οκτ 2017

Η Δημοτική Πινακοθήκη θα στεγάσει φέτος τους μαθητές του 2ου Δημοτικού


Οι μαθητές των δύο πρώτων τάξεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου πόλεως Σάμου ξεναγήθηκαν πριν από λίγες μέρες στην Δημοτική Πινακοθήκη Σάμου, εκεί όπου θα φιλοξενούνται για την φετινή χρονιά μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακατασκευής στο κτίριο του σχολείου.

Τους μαθητές υποδέχτηκε στην Πινακοθήκη ο Δήμαρχος Σάμου, καθώς ήταν οι πρώτοι επισκέπτες της έκθεσης στην οποία φιλοξενούνται έργα του διάσημου ζωγράφου Φιλοποίμενος Κωνσταντινίδη (1909-1992), με μέριμνα των διαχειριστών των έργων του.

Στα παιδιά μίλησε για τις έννοιες της ζωγραφικής και της έκθεσης η συμπαραστάτης του δημότη, Έλενα Χουσνή, στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο "Η εκπαίδευση συναντά την τέχνη", ενώ η διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου, Δάφνη Παναγιώτου, εξήγησε στα παιδιά την σημαντικότητα της τέχνης και της επίσκεψής τους στον χώρο της νέας πινακοθήκης, χώρος που θα στεγάσει για την φετινή χρονιά τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του συγκεκριμένου σχολείου, όπως ανέφερε ο δήμαρχος στις δηλώσεις του, λόγω των αναγκαίων εργασιών ανακατασκευής που θα πραγματοποιηθούν στο κτίριο του σχολείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν αρκετές προτάσεις για την μετεγκατάσταση του σχολείου που όμως δεν ικανοποιούσαν και τις δύο πλευρές.

Λίγο μετά την επίσκεψη στην Πινακοθήκη η διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου, απέστειλε ευχαριστήριο στο οποίο αναφέρει: "Το 2ο Δημοτικό Σχολείο, οι μαθητές, οι διδάσκοντες και η διεύθυνση του σχολείου, ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο Σάμου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο, που άνοιξε τις πόρτες της νέας Δημοτικής Πινακοθήκης της πόλης μας, για να ξεναγηθούν τα παιδιά και να γνωρίσουν τα έργα τέχνης που έχει δημιουργήσει ο ζωγράφος Φιλοποίμην Κωνσταντινίδης.

Πρόκειται για ένα πλήρως ανακαινισμένο κτίριο, ένα κόσμημα για την πόλη μας, το οποίο πρόκειται να φιλοξενήσει τους μαθητές μέχρι την αποπεράτωση των έργων στο Σχολείο μας".

Πηγή: ert.gr