AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Οκτ 2017

Αναχώρησαν από Σάμο για Πειραιά 252 πρόσφυγες και μετανάστες

Φωτογραφίες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες από την αναχώρηση των 252 προσφύγων από τη Σάμο

Στο πλοίο "Νήσος Μύκονος" με προορισμό τον Πειραιά επιβιβάστηκαν την Τρίτη συνολικά 252 πρόσφυγες και μετανάστες που μέχρι χθες διέμεναν στο hotspot της Σάμου, στο Βαθύ. Μετά από χρονοβόρες διαδικασίες, πήραν έγκριση και μετακινούνται προς την ηπειρωτική Ελλάδα, σε άλλες δομές φιλοξενίας.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, στο ΚΥΤ στο Βαθύ της Σάμου περισσότεροι από 1.200 άνθρωποι βρίσκονται σε ανεπαρκή καταλύματα, εκ των οποίων το ένα τρίτο κατασκηνώνουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Άλλοι 300 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων οικογενειών και ασυνόδευτων παιδιών, κοιμούνται σε μικρές σκηνές στα δάση έξω από το κέντρο υποδοχής, λόγω έλλειψης χώρου και επαρκών υπηρεσιών μέσα στο κέντρο.



Την ίδια ώρα, άλλον έναν διακινητή προσφύγων συνέλαβαν οι λιμενικοί στη Σάμο. Πρόκειται για 23χρονο αλλοδαπό ο οποίος το πρωί της Δευτέρας εντοπίστηκε, από σκάφος της Frontex, στη θαλάσσια περιοχή του Ακρωτηρίου Πράσσο, να μεταφέρει με λέμβο 35 πρόσφυγες, οι οποίοι διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στην πόλη της Σάμου.